Papanaşi prăjiţi din brânză de vaci

de Ade200 in Dulciuri, 22 Noi 2013 | 3995 vizualizari

 

O reţetă a copilăriei...poate o revizitaţi.

 

INGREDIENTE

  • 250 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 1 linguriţă cu vârf de făină
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • coajă rasă de lămâie sau de portocală
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanaşi prăjiţi din brânză de vaci:

Se zdrobeşte brânza cu furculiţa, se amestecă toate. Se ia câte o linguriţă, se pune pe o planşetă sau foaie de plastic presărată cu făină.Se dă formă rotundă, apoi se turteşte ca la chiftele(grosime cam de 1 cm).

În tigaie înfierbântată bine(cam 5 minute, goală), se pun 2 linguri de ulei, se înfierbântă un minut, apoi se pun papanaşii. Se prăjesc până se rumenesc pe o parte, apoi se întorc. Când sunt prăjiţi pe ambele părţi, se servesc fierbinţi cu zahăr vanilat şi putin iaurt sau smântână alături. Cine vrea poate pune dulceaţă.

 

TIPS-URI

1

Cine doreşte îi poate face fierţi, dar atunci se mai adaugă şi griş în compoziţie.

2

Mare grijă când ii întoarceţi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Papanaşi prăjiţi din brânză de vaci 280025
retete culinare - Papanaşi prăjiţi din brânză de vaci 280026
retete culinare - Papanaşi prăjiţi din brânză de vaci 280027
retete culinare - Papanaşi prăjiţi din brânză de vaci 280028

COMENTARII (7)

Sylvia 1

22.11.2013, 13:54

asa ceva nu as refuza niciodata !

tanyapatap 1

22.11.2013, 16:13

Rocsi 1

22.11.2013, 20:52

Cat de buni pot fi papanasii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55