Pariziene cu mere caramel

de madi_marin in Dulciuri, 23 Mar 2013 | 7367 vizualizari

 

Ceva dulce, bun şi uşor de făcut!

 

INGREDIENTE

  • 5 mere mari
  • 150 g zahăr
  • scorţişoară praf
  • 500 g făină
  • 1 cubuleţ mic de drojdie proaspătă
  • 70 g zahăr
  • 280 ml lapte
  • 50 g unt/margarină
  • 1 praf de sare
  • esenţă de vanilie
  • 1 gălbenuş şi 2 linguri de lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere caramel:

Se spală merele, se curăţă de coajă şi miez şi se taie cubuleţe. Cele 150 g zahăr se caramelizează cu câteva picături de apă. Într-un vas de cuptor se pune caramelul lichid şi deasupra se repartizează cubuleţele de mere presărate cu scorţişoară. Se dă vasul la cuptorul încins până ce merele s-au înmuiat. Se lasă să se răcească puţin apoi se fac piure cu ajutorul mixerului vertical.

Între timp se face aluatul pentru pariziene : se dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr în 60 ml lapte cald. Se lasă maiaua nla crescut. Se cerne făina într-un vas încăpător, se amestecă cu restul de zahăr, cu untul/margarina topite, esenţa de vanilie, laptele rămas şi un praf de sare, apoi se adaugă maiaua şi se frământă aluatul cam 10 minute. Dacă se lipeşte de mâini se mai adaugă un pic de făină. Se pune la crescut 30 de minute.

Se împarte aluatul în bile de 50-60 de g fiecare. Se întinde fiecare în foaie ovală care se taie fâşii potrivit de subţiri până la jumătate. Pe cealaltă jumătate netăiată se pune piure de mere şi se dă forma unui rulou cu franjurii la suprafaţă.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun rulourile unse cu gălbenuş frecat cu lapte. Se poate presăra zahăr deasupra. Se coc la foc micuţ pentru 25 de minute sau până se rumenesc frumos, dar atenţie să nus e ardă dedesubt.

Se servesc ca atare sau pudrate  cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Pariziene cu mere caramel-0
Pariziene cu mere caramel-1

COMENTARII (47)

madi_marin 1

24.03.2013, 20:21

Corina ...o sa incerc si cu alta umplutura...

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 07:06

mmm...delicioase

MOKUSKA 1

11.07.2014, 10:01

Minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04