Pasca cu branza dulce si visine

de laura_n in Prajituri, 6 Mai 2013 | 3126 vizualizari

 

Am incercat o varianta de pasca dulce acrisoara. MI-a placut mult gustul si cu siguranta o voi repeta.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 200 gr branza dulce de vaci
  • 150 gr zahar brut
  • 3 oua
  • 50 gr unt topit
  • 1 +1/2 cana lapte dulce
  • 1pliculet praf copt
  • 200 gr visine congelate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce si visine:

Am cernut faina intr-un castron si am adaugat praful de copt si jumatate din cantitatea de zahar. Am amestecat un pic cu o lingura.

Ouale le-am batut cu restul de zahar. Am adaugat branza de vaci faramitata peste oua si am amestecat.

Am adaugat untul topit peste faina, apoi compozitia de oua cu branza si am amestecat bine sa se incorporeze toate ingredientele. Am adaugat o cana si jumatate de lapte dulce si am abtinut o compozitie ca o smantana groasa.

Am tapetat o forma de copt cu unt si faina si am turnat compozitia. Deasupra am adaugat visinele.

Am dat la cuptor, la foc mediu, cam 60 minute. Dupa ce s-a rumenit frumos, am scos din cuptor si am lasat la racit!

Am taiat dupa ce s-a racit de tot. 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 25 lei.

2

se poate suplimenta cantitatea de zahar, eu prefer mai acrisoara.

3

visinele nu le-am dezghetat de tot.

4

se poate pudra cu zahar dupa ce s-a racit.

RETETA IN IMAGINI

Pasca cu branza dulce si visine-0
Pasca cu branza dulce si visine-1
Pasca cu branza dulce si visine-2
Pasca cu branza dulce si visine-3
Pasca cu branza dulce si visine-4
Pasca cu branza dulce si visine-5
Pasca cu branza dulce si visine-6
Pasca cu branza dulce si visine-7
Pasca cu branza dulce si visine-8

COMENTARII (35)

laura_n

laura_n 1

08.05.2013, 17:11

Dya, si eu abia astept

sebirizescu

sebirizescu 1

09.05.2013, 14:05

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

03.12.2013, 15:36

ce deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12