Pasta Humus

de Adriana G in Mancaruri de post, 15 Mar 2012 | 3416 vizualizari

 

Este prima data cand incerc si eu o reteta cu naut si ce sa va spun, este foarte satioasa aceasta reteta si gustoasa ca sa nu mai spunem de sanatoasa, iar daca o servim cu o salata de legume proaspete este chiar delicioasa! Cu asa mancaruri tot sa tii post, nu?

 

INGREDIENTE

  • 300 gr naut
  • 2 linguri tahini (pasta de susan)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 catei usturoi daca sunt mari, daca nu 4-5
  • busuioc
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta Humus:

- se tine la inmuiat nautul 12-24 ore apoi se fierbe cca 2 ore

- dupa ce s-a racit se pune in blender si se adauga toate celelalte ingrediente si se mixeaza pana devine o pasta nu foarte fina care se serveste cu succes la micul dejun pe paine sau la pranz - cina alaturi de o salata dupa preferinta si sezon.

- tahini se obtine din 350 gr seminte de susan prajite 8-10 min la cuptor si 70 ml ulei vegetal(de masline, floarea soarelui sau orice altceva) care se pun in blender pana se obtine de data aceasta o pasta fina care se poate pastra intr-un borcanel la frigider cateva luni dar nu mai mult de 3 luni.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pasta Humus-0
Pasta Humus-1
Pasta Humus-2
Pasta Humus-3
Pasta Humus-4
Pasta Humus-5
Pasta Humus-6
Pasta Humus-7

COMENTARII (22)

Adriana G

Adriana G 1

16.03.2012, 16:25

Va multumesc tuturor!

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

16.03.2012, 18:32

Draga Ana, traiesc de 30 de ani in Iordania si asa am invatat reteta de la soacra mea; stii vorba "fasole ca la mama" se poate schimba in "hummus ca la mama"

Adriana G

Adriana G 1

17.03.2012, 17:02

miha tareeee si ce sa spun...sa-ti traiasca soacra.... nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!