Peste prajit

de ianculubita in Somon, 25 Iun 2011 | 7551 vizualizari

 

Nu va era dor de un peste prajit???dar nu orice peste;eu cred ca da;mai ales cand e vorba de somn;am gasit la un pescar somotel,adica pui de somn,sau moaca,asa spun pescarii si cum noi mancam peste din orice pozitie,am fost in stare sa-i cumpar toata geanta dar nu am luat decat10kg(nu sunt intreaga la minte nu-i asa???)

 

INGREDIENTE

  • 1kg de peste
  • sare
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • 1capatana de usturoi
  • 2rosii
  • malai pentru mamaliga
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit:

Acest peste se curata pe la urechi;se apuca branhiile cu un cutit cu varful rotund si nu prea ascutit,si o data trase,ies si intestinele;

deci curatat,spalat,dat cu putina sare si lasat 1h,timp in care se pregateste mujdeiul;

curatat usturoi,pisat bine,frecat cu ulei apoi adaugat rosiile oparite si date pe razatoarea mica;

pestele,dat prin faina,se pune la prajit in mult ule incins si se scoate pe prosoape de hartie;

se serveste alaturi de mamaliguta si cu mujdei.

Va invit la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor