Pita dulce

de LUK in Prajituri, 7 Feb 2011 | 2778 vizualizari

 

"I-o fi spunand ei ,arromanii,pita dulce,dar mie-mi miroase de la o posta a sarailie si a placsinta dulce greceasca,deci tot a Balcani"..citat din Radu Anton Roman

Pentru ca azi am primit cartea "Povestile bucatariei romanesti" scrisa de sus numitul...multumesc bucataras!

 

INGREDIENTE

  • Pentru pita:
  • 250gr faina,
  • 100mlulei.
  • un vf de cutit de sare,
  • apa cat cuprinde(mie mi-a luat cam 50-60ml)
  • Pentru umplutura:
  • 250gr nuca(eu am pus cam 150)
  • Pentru sirop:
  • 100ml apa,
  • o lingura de miere,
  • coaja rasa de portocala,
  • o lingura de zahar,
  • o lingura de zahar vanilat,
  • o lingurita de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pita dulce:

"Se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de mana..se intinde o foaie ,se taie in bucati late de o palma si lungi de doua..se unge fiecare foaie obtinuta cu ulei..

Se asterne cu nuci fiecare foaie..foaia se ruleaza si apoi se incolaceste melc..se unge tava cu ulei se aseaza pitutele corespunzatoare ,se pun in cuptor pana se rumenesc,15min(la mine a durat 45min..!)..Se lasa sa se raceasca apoi se toarna siropul fierbinte si se lasa sa zaca,sa se insiropeze"...am folosit cuvintele autorului pentru ca mi-a placut cum povesteste..

 

TIPS-URI

1

atentie la timpul de coacere..reteta spune 15min..eu le am copt 45min la 180 de grade..

2

la sirop eu am facut cantitate dubla

3

foile cred ca ar merge mai subtiri si atunci ar creste si numarul de portii..

RETETA IN IMAGINI

Pita dulce-0
Pita dulce-1
Pita dulce-2
Pita dulce-3
Pita dulce-4

COMENTARII (23)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

08.02.2011, 19:45

frumoasa si buna trebuie sa fie

LUK

LUK 1

08.02.2011, 22:45

asa e Motane

adry88

adry88 1

04.07.2011, 16:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!