Pizza de casa

de UrsanMihaela in Pizza, 18 Mar 2018 | 2412 vizualizari

 

Am incercat diverse blaturi pentru Pizza si am decis ca acest tip de blat e cel care imi place cel mai mult.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat :
  • 300 ml apa calda
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei
  • ¼ lingurita sare
  • pentru toping :
  • 300 g sunculita taraneasca
  • 250-300 g telemea
  • 5-6 linguri suc de rosii busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa:

  Se pune intr-o cana mai mare zaharul, drojdia, sarea, 2 linguri de faina si cam 75 ml apa calda.

   Se amesteca aceste ingrediente si se pune cana intr-o craticioara cu apa pe foc domol.

    Se tine cana pe foc pana incepe sa creasca amestecul din ea. Se opreste focul.

   Cernem faina intr-un castron suficient de mare si adaugam amestecul din cana.  Incepem framantarea aluatului, panand incet apa calda.       Framantam aluatul pana devine consistent si adaugam uleiul si mai framantam pana aluatul se desprinde de pe maini.

    Lasam aluatul la odihna la temperatura camerei si incepem sa taiem sunculita, sa dam telemeaua pe razatoare, sa taiem busuiocul.

    Dam drumul la cuptor, la 250 grade C, chiar de cand incepem framantarea aluatului astfel ca sa avem cuptorul suficient de incalzit.

    Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul la dimensiunea dorita.

    Ungem tava cu ulei si presaram putina faina pe urma punem blatul.

    Peste blat intindem sucul de rosii, adaugam sunca, telemeaua si busuiocul. 

  Punem tava in cuptor pentru 7-10 minute.

TIPS-URI

1

Se poate folosi hartia de copt pentru a intinde aluatul pe ea si cu ajutorul ei punem mai usor aluatul in tava, fara sa mai ungem tava.

2

Nu trebuie sa tinem mai mult timp preparatul in cuptor .

3

pentru toping puteti folosi alte ingrediente : cascaval, salam de vara sau salam de Sibiu, chiar conserva de ton, boabe de porumb, masline .

4

Trebuie de la inceput sa dam drumul la cuptor la temperatura de 250 grade C .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza la multicooker