Pizza picanta

de Angelina_Elena in Pizza, 29 Sep 2013 | 663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1/2 lingura untura
  • 1/2 cubulet drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 varf lingurita sare
  • apa calduta (pentru framantat)
  • Topping:
  • salam uscat
  • ghebe
  • ketchup Univer
  • cascaval Delaco De Senvis
  • 1 ou
  • 2 ardei iuti (rosii)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza picanta:

Aluat:

Intr-un bol punem faina, sarea si oregano

Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul si incepem sa adaugam putina apa cat sa dizolvam totul.

Adaugam apoi untura. Treptat daugam apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Presaram putina faina peste aluat, il acoperim cu un servet curat si-l lasam sa dospeasca la loc cald, ferit de curenti pana isi dubleaza volumul.

Pregatire:

Salamul il taiem feliute, ghebele le taiem marunt, cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, ardeiul iute il taiem rondele si oul in batem bine cu un praf de sare.

Scoatem aluatul pe masa infainata si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe care o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Peste aluat intindem un strat subtire de ketchup, punem oul batut, asezam feliute de salam, cascaval ras si ghebele.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute, pana incepe sa se rumeneasca usor pe margine.

Scoatem pizza din cuptor, asezam rondelele de ardei iute si o mai lasam 5 minute in cuptorul stins.

Portionam si servim.

Pofta buna!

Se serveste calda.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza picanta 264776
retete culinare - Pizza picanta 264778

COMENTARII (26)

Angelina_Elena 1

29.09.2013, 21:15

Multumesc Dey!

Lia_ 1

30.09.2013, 06:39

excelenta!
dar am vazut la alta reteta ca n-ai folosit tava de la bucataras; nu-ti ajunge poate pt toata familia ...

Angelina_Elena 1

30.09.2013, 09:28

Lia, inca nu am folosit-o, dar nici numai am de gand sa astept prea mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L