Pizza XXL

de Panacris in Pizza, 29 Aug 2014 | 1081 vizualizari

 

Dacă e joi, e seară de pizza! Așa că de data asta am făcut o singură pizza, dar una XXL ;) P.S. Cam atât am reușit să prin ptr poze ;)

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU BLAT
  • faină albă de grâu 700 g,
  • sare iodata 1 lingură,
  • zahăr tos 2 linguri,
  • drojdie uscata 3 lingurițe,
  • apă 250 ml,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri.
  • INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ:
  • cașcaval cca. 200 g,
  • oregano 2 g,
  • ketchup cca. 150 ml,
  • parizer cu ardei 150 g,
  • salam săsesc 100 g,
  • ciuperci asortate în saramură dulce-acrișoară
  • 1 borcănel cca 280 g,
  • parmesan cca. 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza XXL:

In recipientul masinii de paine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și de data asta i se dă forma dreptunghiulară pentru tava cea mare de aragaz, apoi se așează în tavă și se începe montarea pizzei. Se  unge cu ketchup, se asezonează cu oregano, apoi se pun felii de cașcaval, pe toată suprafța, iar marginile pizzei se rulează spre interior. Se presară parizerul tăiat fideluță, apoi se așează artistic salamul săsesc feliat,  se asezonează din nou cu kechup și oregano, se presară un strat de parmesan, apoi  se introduce pizza XXL în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza XXL-0
Pizza XXL-1
Pizza XXL-2
Pizza XXL-3
Pizza XXL-4
Pizza XXL-5
Pizza XXL-6
Pizza XXL-7
Pizza XXL-8
Pizza XXL-9

COMENTARII (16)

Valclaudia 1

30.08.2014, 07:12

pizzaaaaaaaaaaa!!

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:45

mirela0911 1

31.08.2014, 17:59

place pizza!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04