Placinta cu branza in forma de cozonac

de Lily_Musat in Dulciuri, 24 Iun 2009 | 24083 vizualizari

 

Cea mai gustoasa placintuta...

 

INGREDIENTE

  • 350 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 600 g faina
  • 2 lingurite de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 2 +1/2 lingurite de drojdie uscata

        Umplutura:

  • 8 oua
  • 700 g branza de vaca nu prea sarata
  • 4 plicuri de zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza in forma de cozonac:

Punem in cuva de la masina de paine toate ingredientele in ordinea in care le-am scris. Setam masina de paine la programul 8 Dough (coca) care dureaza 1:30 h. Dupa ce s-a facut coca o scoatem din cuva si o acoperim intr-un castron cu putina faina.  

Batem ouale separat si le amestecam cu branza. Adaugam zaharul vanilat. Punem coca pe masa si o portionam. Intindem foaie subtire si o ungem cu ulei. Punem amestecul preparat de branza. Rulam foaia. Facem 4 rulouri si le asezam cate 2 pe rand, celelalte 2 rulouri venind deasupra.

Asezam placinta in forma de Jena (forma de cozonac).Eu am pus si hartie de copt pentru ca nu am avut cum sa iau de pe masa placinta ca se rupea foaia, asa ca am transferat-o repede pe hartie de copt.
Pe deasupra am pus 3 linguri din compozitia de placinta plus 1 galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de ulei. Incingem cuptorul la 200 grade si bagam placinta in cuptor.Setam ceasul la 45 minute. Am taiat placinta ca pe cozonac si am pudrat-o cu zahar pudra vanilat.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu branza in forma de cozonac 6291
retete culinare - Placinta cu branza in forma de cozonac 6292
retete culinare - Placinta cu branza in forma de cozonac 6293
retete culinare - Placinta cu branza in forma de cozonac 6294
retete culinare - Placinta cu branza in forma de cozonac 6295
retete culinare - Placinta cu branza in forma de cozonac 6296
retete culinare - Placinta cu branza in forma de cozonac 6297

COMENTARII (16)

elena1988 1

11.01.2011, 18:30

arata foarte bine

elena1988 1

11.01.2011, 18:30

iri_iri 1

22.11.2016, 10:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21