Placinta cu branza si iaurt

de Sidy in Prajituri, 3 Apr 2012 | 5530 vizualizari

 

O placinta putin mai altfel pe care atunci cand am vazut-o in Bucataria galbena am spus ca trebuie sa o fac neaparat.
Banala placinta cu branza a trecut printr-o schimbare radicala de look : foile rasucite de placinta umplute cu branza, se topesc pur si simplu in crema de iaurt cu oua.
Dia ai avut o idee geniala si sper sa nu te superi daca am facut mici modificari....Multumesc !

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 11 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri apa calduta
  • 1 pliculet praf de copt
  • 400 g foi de placinta
  • -pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 150 g stafide
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 300 g iaurt gras
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • -pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • coaja de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si iaurt:

Facem un pandispan din 5 oua, 2 linguri apa, 6 linguri cu varf faina si un praf de copt.

Mai intii punem cele 5 galbenusuri + 2 linguri cu apa si le batem cu mixerul, foarte bine cu cele 6 linguri de zahar.Se adauga faina si praful de copt amestecate impreuna (cite o lingura odata). Aluatul rezultat trebuie sa fie destul de gros, dar nu ca un aluat de framintat totusi.

Intre timp se bat albusurile spumacu putina sare. Punem jumatate din spuma peste aluatul de faina si amestecam cu miscari verticale (de sus in jos), cu mana, NU cu mixerul.

Apoi adaugam cealalta jumatate de spuma si aluatul arata pufos de tot,  este destul de consistent, insa foarte aerisit.

Aluatul il punem intr-o tava captusita cu foaie de copt si unsa cu putin unt.Branza o sfaramam cu o furculita apoi adaugam 3 oua intregi, 4 linguri zahar si stafidele pe care le-am tinut in apa cu esenta de rom, apoi le-am scurs bine.Amestecam sa se omogenizeze ingredientele.

Intindem pe masa foile de placinta , luam 3 foi si le ungem pe toata suprafata cu putin ulei.

Punem doua linguri din crema de branza , o intindem putin cu lingura si rulam foile.

Procedam la fel cu celelalte foi pina facem patru rulade pe care le asezam peste pandispanul din tava.

Iaurtul il batem bine cu doua oua si cu zaharul vanilat.

Peste rulourile cu branza asezam foaia de placinta ramasa  iar peste ea intindem branza ramasa.Peste branza rasturnam iaurtul amestecat cu ouale.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 150 de grade pentru aproximativ 50 de minute pina se coace placinta.

Daca aveti norocul sa va mai ramana o foaie o rupeti bucatele si o presarati deasupra.

Preparam siropul .Apa cu lingura de zahar si coaja de lamaie o punem pe foc pina da un clocot. Strecuram apoi siropul ca sa ramana coaja de lamaie deoparte.

Am mai avut o canita de sirop caramel pe care l-am adaugat siropului preparat.

Cand placinta e coapte, o scoatem din cuptor si o desprindem de marginea tavii, inlaturand si hartia de copt.

Turnam siropul de jur imprejurul placintei ca sa insiropam pandispanul si ce ramane turnam deasupra.

Lasam placinta sa se raceasca in tava...asta daca rezistati la cum arata si ce miros emana !!!

Se pudreaza cu zahar praf si se portioneaza dupa ce s-a racit.

Surpriza vine acum : foile s-au topit ca prin minune, pandispanul insiropat si-a prins mana cu strudelul cu branza, iar placinta este aerata de siropul aromat! Delicios ...

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu branza si iaurt-0
Placinta cu branza si iaurt-1
Placinta cu branza si iaurt-2
Placinta cu branza si iaurt-3
Placinta cu branza si iaurt-4
Placinta cu branza si iaurt-5
Placinta cu branza si iaurt-6
Placinta cu branza si iaurt-7

COMENTARII (23)

Rocsi

Rocsi 1

04.04.2012, 11:33

foarte buna

mirela0911

mirela0911 1

04.04.2012, 14:06

foarte bine arata!

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:30

arata bine,bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!