Plăcintă cu carne de porc

de ionix in Porc, 2 Noi 2010 | 12197 vizualizari

 

sotul a mancat-o cu sos de ardei iute...

 

INGREDIENTE

  • circa 700-800 g de carne de porc cu putina grasime
  • doua-3 rosii mai mari
  • 5 cepe potrivite
  • 6 catei de usturoi
  • cozile de la o legatura de patrunjel
  • 1/2 lingurita cu cimbru
  • sare, piper
  • 1 pachet cu foi de placinta
  • 3-4 linguri cu ulei
  • pentru sosul de uns foile:
  • 2 oua
  • circa 100 g smantana
  • 2 linguri cu lapte
  • putin marar
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu carne de porc:

Carnea se spala bine si se da pe masina de tocat. Legumele se pregatesc astfel: ceapa taiata cubulete, usturoiul pisat, rosiile taiate cubulete, cozile de patrunjel taiate marunt.

Intr-o tigaie wok punem  uleiul la incins. In uleiul incins punem ceapa la inmuiat. Cand a inceput sa se inmoaie adaugam jumatate din rosii. Lasam inca vreo 2-3 minute si amestecam intruna. Adaugam carnea si lasam pana incepe sa se albeasca. Adaugam restul de rosii si usturoiul iar apoi mai lasam cateva minute. Punem sare, piper, cimbru si cozile de patrunjel. Amestecam bine si dam la racit.

Intre timp pregatim sosul pentru uns foile.

Batem bine ouale si apoi le amestecam cu lapte, smantana si marar. Punem sare si piper dupa gust. 

Cand carnea s-a racit ne apucam de asamblat placinta.

Eu am facut-o intr-un vas yena, asa ca fiecare foaie am indoit-o in doua.

Ungem forma de yena cu putin unt apoi punem o foaie de placinta, ungem cu ulei foaia, punem alta foaie, iar ungem... repetam procedeul de 5 ori, adica folosim 5 foi in total. Peste stratul de foi punem 1/3 din sos iar apoi punem jumatate din compozitia de carne. Punem iar un strat de foi, le ungem pe rand cu ulei, turnam iar sos si iar carnea. Peste carne, punem ultimul strat de foi, la fel unse individual cu ulei, si turnam restul de sos.

Dam la cuptor la foc mic pana cand se rumeneste. Eu am lasat-o cam o ora si 30 de minute.

Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Plăcintă cu carne de porc-0
Plăcintă cu carne de porc-1
Plăcintă cu carne de porc-2
Plăcintă cu carne de porc-3
Plăcintă cu carne de porc-4
Plăcintă cu carne de porc-5
Plăcintă cu carne de porc-6
Plăcintă cu carne de porc-7
Plăcintă cu carne de porc-8
Plăcintă cu carne de porc-9
Plăcintă cu carne de porc-10
Plăcintă cu carne de porc-11
Plăcintă cu carne de porc-12
Plăcintă cu carne de porc-13

COMENTARII (24)

ionix 1

07.11.2010, 09:40

@Gaby... exact tie nu-ti dau pt ca te-ngrasi X:

MotanLaOale 1

22.11.2010, 10:15

ionix 1

22.11.2010, 10:16

@Motan La Oale... multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04