Placinta cu iaurt

de ianculubita in Dulciuri, 30 Mai 2011 | 226902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 galetusa cu iaurt (1kg)
  • 10 oua
  • 3-4 linguri cu gris
  • 1 pachet de unt
  • 2 lamai rase
  • rom, vanilie
  • 100 g stafide
  • 2-3 linguri cu zahar
  • sare
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 4 linguri cu smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Amestec intr-un vas iaurtul cu zahar, aromele, gris, 8 oua batute; tava o ung cu pensula cu untul topit apoi pun 4 foi de placinta in asa fel incat sa stea pe marginile tavii, ung cu unt foile apoi pun 2-3 polonice de iaurt, deasupra stafide; urmatoarea foaie o pun doar pe mijloc; procedez la fel pana se termina totul; inainte de a pune foaia capac adun marginile spre interior apoi pun foaia; este bine ca pentru capac sa fie 2 chiar 3 foi;

Intep suprafata cu un cutit, apoi cele 2 oua ramase le amestec cu smantana si pun deasupra; dau tava la cuptor la foc mic 1,2 h iar dupa ce s-a copt se presara zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu iaurt-0
Placinta cu iaurt-1

COMENTARII (27)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

04.06.2015, 23:16

Si gustoasa si aspectuoasa!

dilaila 1

17.07.2015, 21:50

un pachet de unt pt. uns tava??? reteta este scrisa la repezeala, nici eu nu inteleg cum se pun foile. si am citit comentarile inainte sa scriu si vad ca nu sint singura care nu intelege. ai mai fost intrebata, dar de raspuns raspunzi tot la repezeala... macar daca ai fi pus poze :-(

diaconta 1

17.07.2015, 22:00

Dilaila,daca se folosesc foi de placinta,acestea trebuie unse cu ulei ori cu unt topit(in cazul acestei retete) altfel foile se vor usca si vor fi precum hartia.
Astfel se pun doua foi,se ung cu unt,apoi se pun alte 2-3 foi si iar se ung cu unt.
Primele foi se pun in tava astfel incat sa "imbrace si peretii tavii(adica se ridica putin pe marginea tavii ca sa nu iasa umplutura),se pune o parte de umplutura,apoi alte foi unse cu unt,iar umplutura si deasupra ultimele foi,nu inainte de a aduce foile lasate pe marginea tavii peste umplutura.
Eu zic ca e destul de logic ceea ce a scris doamna Lubita in reteta.
Sper ca am explicat pe inteles,chiar nu e ceva complicat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20