Placinta cu mere

de JulyCris in Prajituri, 13 Ian 2014 | 751 vizualizari

 

Am facut placinta de Sf. Ion... Deja eram prea plini de de toate si am hotarat sa fac ceva simplu,rapid si usor... Si...foarte,foarte gustos!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua intregi
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 13 linguri faina
  • un praf de copt.
  • Pt umplutura
  • 6-8 mere
  • zahar dupa gust
  • scortisoara.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se freaca ouale cu zaharul,se adauga uleiul putin cate putin si se amesteca pana la omogenizare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedent alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura,dar sa fie mai gros decat cel de clatite.

Merele se curata,se dau pe razatoare sau se taie cubulete(dupa preferinte) se calesc impreuna cu zaharul pana scade sucul pe care-l lasa.Cand sunt calite se adauga scortisoara. Se tapeteaza tava cu unt si faina,se pune jumatate din compozitia de aluat,se baga la cuptorul preincalzit pt 5 minute,se scoate se pun merele si restul compozitiei deasupra(se intinde cu o lingura) si se baga la cuptor pt cca 30-40 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu mere-0
Placinta cu mere-1

COMENTARII (3)

laura_n 1

13.01.2014, 19:39

te-ai gandit bine, cred ca o placinta cu mere merge oricand de minune!

Rocsi 1

13.01.2014, 19:44

Ce buna este

MotanLaOale 1

13.01.2014, 19:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04