Placinta invartita cu mere si nuci

de T I M E A in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 61319 vizualizari

 

Nu mai e nici un secret ca eu sunt indragostita iremediabil de toate deserturile care contin fruncte, dar aici ma refer la tarte, placinte, prajituri cu umpluturi diverse de fructe si nu la un diplomat de exemplu care e drept ca si el contine ceva fructe :).
Am experimentat tot felul de combinatii si culmea, inca nu am dat gres cu nici una. Si inca am foarte, foarte multe de experimentat. Doar acu pe moment daca ma gandesc si imi vin in minte zeci de combinatii :)

 

INGREDIENTE

  • 12 foi de placinta ( eu am folosit proaspete de la Lidl - le recomand)
  • 6 mere mari golden
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 3 lingurite amidon
  • 5 linguri nuca macinata mare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zeama de la o portocala
  • 3-4 linguri margarina (unt daca nu postiti) pentru uns foile
  • 1 lingura margarina pt uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita cu mere si nuci:

Merele spalate le curatam de coaja si la taiem bucatele mici intr-un vas. Adaugam peste mere zeama de lamaie si zaharul, amestecam si punem pe foc lasand sa fiarba aprox 10 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa si amestecam pana se ingroasa.

Nuca o amestecam cu zaharul vanilat si cu zeama de portocale si o adaugam peste umplutura de mere cand aceasta s-a racit putin.O sa facem 3 rulouri, fiecare din cate 4 foi de placinta.

Punem pe masa prima foaie de placinta, o ungem cu margarina topita si un pic racita. Punem una peste alta foaia a doua, a treia si a patra ungandu-le pe fiecare. Punem o treime din umplutura pe primul set de foi si rulam. Asezam ruloul in tava unsa in prealabil cu unt sau margarina.

Apoi procedam la fel cu celelalte doua seturi de foi.

Asezam si celalalte doua rulouri in tava in continuarea celeilalte si rotind sa intre  frumos in tava rotunda.

Ungem deasupra cu putina margarina (unt) topita si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. 

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin scoatem din tava (ca sa fie mai usor de scos punem o farfurie peste tava si o rasturnam apoi pe o alta farfurie o rasturnam din nou ca sa ramana cu partea rumenita sus) si pudram cu zahar pudra.

Daca o servim imediat placinta este crocanta deasupra si un pic mai moale dedesubt.

Iar daca o servim mai tarziu dupa ce sta cateva ore sau a doua zi, foile se vor inmuia.

Deci dupa preferite, crocanta sau nu aveti o placinta delicioasa cu arome atat de bune de mere, citrice si nuci.

Sa aveti pofta dragii mei!

TIPS-URI

1

Merele le puteti razui daca nu va plac asa bucati (mie personal nu prea imi plac merele rase si le prefer bucati :) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Sidy 1

06.04.2014, 08:08

Timi iar ne rasfeti ! Nici mu mai am nimic de comentat !E perfecta placinta asta !

T I M E A 1

06.04.2014, 10:27

Claudia

T I M E A 1

06.04.2014, 10:28

Sidy ma bucur ca va plac preparatele mele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuca