Placinta invartita cu mere si nuci

de T I M E A in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 20763 vizualizari

 

Nu mai e nici un secret ca eu sunt indragostita iremediabil de toate deserturile care contin fruncte, dar aici ma refer la tarte, placinte, prajituri cu umpluturi diverse de fructe si nu la un diplomat de exemplu care e drept ca si el contine ceva fructe :).
Am experimentat tot felul de combinatii si culmea, inca nu am dat gres cu nici una. Si inca am foarte, foarte multe de experimentat. Doar acu pe moment daca ma gandesc si imi vin in minte zeci de combinatii :)

 

INGREDIENTE

  • 12 foi de placinta ( eu am folosit proaspete de la Lidl - le recomand)
  • 6 mere mari golden
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 3 lingurite amidon
  • 5 linguri nuca macinata mare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zeama de la o portocala
  • 3-4 linguri margarina (unt daca nu postiti) pentru uns foile
  • 1 lingura margarina pt uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita cu mere si nuci:

Merele spalate le curatam de coaja si la taiem bucatele mici intr-un vas. Adaugam peste mere zeama de lamaie si zaharul, amestecam si punem pe foc lasand sa fiarba aprox 10 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa si amestecam pana se ingroasa.

Nuca o amestecam cu zaharul vanilat si cu zeama de portocale si o adaugam peste umplutura de mere cand aceasta s-a racit putin.O sa facem 3 rulouri, fiecare din cate 4 foi de placinta.

Punem pe masa prima foaie de placinta, o ungem cu margarina topita si un pic racita. Punem una peste alta foaia a doua, a treia si a patra ungandu-le pe fiecare. Punem o treime din umplutura pe primul set de foi si rulam. Asezam ruloul in tava unsa in prealabil cu unt sau margarina.

Apoi procedam la fel cu celelalte doua seturi de foi.

Asezam si celalalte doua rulouri in tava in continuarea celeilalte si rotind sa intre  frumos in tava rotunda.

Ungem deasupra cu putina margarina (unt) topita si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. 

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin scoatem din tava (ca sa fie mai usor de scos punem o farfurie peste tava si o rasturnam apoi pe o alta farfurie o rasturnam din nou ca sa ramana cu partea rumenita sus) si pudram cu zahar pudra.

Daca o servim imediat placinta este crocanta deasupra si un pic mai moale dedesubt.

Iar daca o servim mai tarziu dupa ce sta cateva ore sau a doua zi, foile se vor inmuia.

Deci dupa preferite, crocanta sau nu aveti o placinta delicioasa cu arome atat de bune de mere, citrice si nuci.

Sa aveti pofta dragii mei!

 

TIPS-URI

1

Merele le puteti razui daca nu va plac asa bucati (mie personal nu prea imi plac merele rase si le prefer bucati :) )

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308878
retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308879
retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308880
retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308881
retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308882
retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308883
retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308884
retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308885
retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308886
retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308887
retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308888
retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308889
retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308890
retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308891
retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308892
retete culinare - Placinta invartita cu mere si nuci 308893

COMENTARII (39)

Sidy 1

06.04.2014, 08:08

Timi iar ne rasfeti ! Nici mu mai am nimic de comentat !E perfecta placinta asta !

T I M E A 1

06.04.2014, 10:27

Claudia

T I M E A 1

06.04.2014, 10:28

Sidy ma bucur ca va plac preparatele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D