Platou Epurasha

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 30 Sep 2010 | 1647 vizualizari

 

azi am avut ciorbita de cartofi ca la gradinita:) si felul 2 acest platouas facut dupa gustul meu si fetele au papat cu mare pofta!

 

INGREDIENTE

  • 5 ficatei de curcan
  • 100 g cascaval Dalia
  • 1 cana de lapte de vaca
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 5-6 cartofi
  • sare
  • apa
  • 50 g unt Albalact
  • 1 bucatica de tulpina de praz
  • pesmet
  • patrunjel verde

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou Epurasha:

Ficateii se spala si se tin in lapte putin timp in frigider.Batem 2 oua cu putina sare.Scoatem ficateii si-i zdrobim cu instrumentul de zdrobit cartofii.Apoi radem cascavalul.Amestecam cascavalul ras cu ficateii zdrobiti si cu ouale batute.Adaugam faina, sare si patrunjel tocat fin.Mai adaugam o jumatate de cartof fiert si zdrobit.Din amestecul acesta se formeaza bile ce se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins n care am topit si putin unt.Se coc pe ambele parti si se scot pe un servet absorbant de hartie.

Cartofii natur se fierb cuburi in apa cu sare sau in zeama strecurata de supa de legume si apoi se stropesc cu putin unt topit, se dau cu un praf de sare si se presara patrunjel verde.

Cascavalul se taie patratoaie groase, se dau prin 1 ou batut, faina si pesmet.Se prajesc in 4 linguri de ulei incins, de preferat in tigaie intinsa.Se coc pe ambele parti si se scot sa se scurga peo hartie absorbanta.

Din oul batut ramas facem o mini omletica cu praz si un praf de sare si de faina.

Servim totul pe un platou presarand patrunjel verde proaspat cules  deasupra!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Platou Epurasha-0
Platou Epurasha-1
Platou Epurasha-2
Platou Epurasha-3
Platou Epurasha-4
Platou Epurasha-5
Platou Epurasha-6

COMENTARII (17)

nadina73

nadina73 1

02.10.2010, 02:18

si de aici vreau 5f

epurasha2bb

epurasha2bb 1

05.10.2010, 09:23

multumesc fetelor!

Adinacarla

Adinacarla 1

06.10.2010, 14:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!