Platou Epurasha

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 30 Sep 2010 | 3999 vizualizari

 

azi am avut ciorbita de cartofi ca la gradinita:) si felul 2 acest platouas facut dupa gustul meu si fetele au papat cu mare pofta!

 

INGREDIENTE

  • 5 ficatei de curcan
  • 100 g cascaval Dalia
  • 1 cana de lapte de vaca
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 5-6 cartofi
  • sare
  • apa
  • 50 g unt Albalact
  • 1 bucatica de tulpina de praz
  • pesmet
  • patrunjel verde

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou Epurasha:

Ficateii se spala si se tin in lapte putin timp in frigider.Batem 2 oua cu putina sare.Scoatem ficateii si-i zdrobim cu instrumentul de zdrobit cartofii.Apoi radem cascavalul.Amestecam cascavalul ras cu ficateii zdrobiti si cu ouale batute.Adaugam faina, sare si patrunjel tocat fin.Mai adaugam o jumatate de cartof fiert si zdrobit.Din amestecul acesta se formeaza bile ce se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins n care am topit si putin unt.Se coc pe ambele parti si se scot pe un servet absorbant de hartie.

Cartofii natur se fierb cuburi in apa cu sare sau in zeama strecurata de supa de legume si apoi se stropesc cu putin unt topit, se dau cu un praf de sare si se presara patrunjel verde.

Cascavalul se taie patratoaie groase, se dau prin 1 ou batut, faina si pesmet.Se prajesc in 4 linguri de ulei incins, de preferat in tigaie intinsa.Se coc pe ambele parti si se scot sa se scurga peo hartie absorbanta.

Din oul batut ramas facem o mini omletica cu praz si un praf de sare si de faina.

Servim totul pe un platou presarand patrunjel verde proaspat cules  deasupra!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou Epurasha" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Acadele aperitiv