Poale in brau/branzoiace

de anaverab1 in Dulciuri, 30 Apr 2012 | 2326 vizualizari

 

O reteta modificata ptr o usoara preparare a minunatelor poale in brau. Aceasta variata nu este cu marar, dar practic umplutura poate fi modificata dupa bunul plac :)

 

INGREDIENTE

  • 150 ml Lapte
  • 3 oua
  • 1/4 bucata unt (60g)
  • esenta vanilie
  • o lingurita rasa de sare buna
  • coaja lamaie si sau portocala proaspata
  • 500 gr faina
  • 40gr/50gr zahar in functie de dorinta
  • 14 gr (doua pliculete) drojdie uscata
  • 450-500 gr branza de vaci -umplutura
  • stafide
  • rom
  • vanilie
  • gris optional
  • 3 oua
  • miere (lichida)
  • 1 ou ptr uns
  • ulei ptr intins coca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale in brau/branzoiace:

Toate ingredientele se pastreza la temperatura camerei pentru 1 ora si se pun in ordinea mentionata in cuva masinii de paine. Untul va fi taiat in bucatele mici ptr o mai usoara omogenizare. Se seteaza pragramul de anuat de baza - unele aparate au resting time-deci e mai usor ptr a aduce ingredientele la temperatura camerei. Masina personala face programul in 2:20min (cu tot cu resting).

Atunci cand programul s-a terminat oprim masina, dar mai lasam coca in masina (cu capacul inchis) ptr 15-20min, pana ajunge coca la marginea de sus a vasului,  timp in care se pregateste umplutura:

-branza se amesteca cu ouale, stafidele (cat de multe doriti) si aromele si miere cat doriti dupa gust, puteti pune si gris daca vi se pare cam moale.

Se scoate coca si se aseaza pe o suprafata anterior unsa cu ulei. Din coca se rupe cu mana bucati cat sa va cuprinda intr-un pumn. Puteti imparti direct de la inceput coca in 14-15 bucati ca sa stiti cata branza sa folositi pe fiecare.

Se ia o bucata si se intinde cu degetele unse cu ulei, usor apasand in toate directile, spre a forma o forma usor rotunda. Se pune umplutura in mijloc, se iau capetele opuse si se unesc la mijloc.apoi colturile de pe diagonala si se unesc tot la mijloc.

Dupa ce toate bucatile au fost modelate si umplute se aseaza intr-o tava cu hartie de copt anterior unsa cu ulei. Se bate un ou cu miere si cu o pensula se unge fiecare in parte.

Se dau la foc mediu 170-175C ptr 20-30 de minute (depinde de cuptor) pana cand sunt rumenite. Dupa ce sunt scoase se mai ung iarasi cu oul batut cu miere.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Poale in brau/branzoiace-0
Poale in brau/branzoiace-1

COMENTARII (12)

Sidy

Sidy 1

01.05.2012, 15:58

DE-LI-CIOA-SE

Sim0na

Sim0na 1

02.05.2012, 18:35

de cand imi tot propun sa fac si eu...

anaverab1

anaverab1 1

29.05.2012, 22:58

Multumesc pentru mesaje si ma scuzati ca nu am raspuns pana acum dar nu am crezut ca cineva mi-a scris

Vreau sa mentionez - ca de atata facut poale in brau la fiecare 2-3 zile am schimbat un pic reteta:

Coca se intinde cu mana dar cu unt nu cu ulei- astfel se mentin si mai moi, de la ulei devin aspre la scurt timp. De asemenea hartia o ung tot cu unt.


@alinutzika
Mi s-au lipit ptr ca nu pusesem destul ulei - incercam sa pun mai putin

Multumesc pentru mesaje si va doresc spor la gatit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!