Prajitura 10 - de post

de Adriana G in Prajituri, 4 Dec 2012 | 121104 vizualizari

 

Este o prajitura minunata, aspectuasa si super cremoasa si nu in ultimul rand delicioasa si aromata! A avut un succes maxim si a disparut fff repede....! Aaaaa, si era sa uit....denumirea de 10 i-am dat-o eu de la numarul de linguri de ingrediente....!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 700 gr faina
  • 10 linguri apa
  • 10 lg suc de rosii
  • 1 praf sare
  • 10 lg ulei
  • 10 lg zahar
  • 1,5 lingurita amoniac
  • Crema 1 :
  • 500 ml apa
  • 4 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Crema 2 :
  • 400 gr gem prune (magiun)
  • 3 linguri cu varf cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura 10 - de post:

Foi:

- am amestecat faina cu apa, sucul de rosii, uleiul, zaharul, amoniacul si sare si am framantat un aluat potrivit de tare

- acest aluat l-am impartit in 4 bucati egale din care am intins foi pe care le-am copt pe dosul tavii la foc potrivit 8-10 minute

Crema 1:

- am adaugat faina si zaharul si un praf de sare in apa, le-am omogenizat si le-am fiert la foc mic pana s-a ingrosat ca o smantana groasa si am lasat-o sa se racoreasca

- intre timp am frecat margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra si esenta de vanilie si am amestecat cu crema de faina adaugata putin cate putin si amestecata cu mixerul

- am dat crema astfel obtinuta la rece pentru 25 minute

Crema 2:

- se amesteca gemul cu cacaua si esenta de rom

Asamblare:

- intr-o tava am asezat prima foaie pe care am intins jumatate din crema 2; am pus a doua foaie si am intins unuform toata crema 1; am pus a treia foaie pe care am intins restul din crema 2 si ultima foaie

- am acoperit-o cu un prosop curat si am lasat-o la rece pana a doua zi cand am taiat-o in dreptunghiuri  si am servit-o cu mare pofta.....!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura 10 - de post-0
Prajitura 10 - de post-1
Prajitura 10 - de post-2
Prajitura 10 - de post-3

COMENTARII (88)

Adriana G 1

26.11.2013, 16:43

Claudia

Krystyan Trendy 1

13.01.2014, 10:36

ce prajitura buna !

Adriana G 1

13.01.2014, 13:29

Multumesc Kristy....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04