Prajitura Boema de post

de Gicuta69 in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 9883 vizualizari

 

Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 450 g faina
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g miez de nuca
  • 500 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 2 lgt.bicarbonat de sodiu
  • 4 lg.cu varf gem de capsuni
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • o lingura cacao
  • 50 g margarina
  • o sticluta esenta de rom
  • Glazura:
  • 2 plicuri glazura de ciocolata Dr.Oetker
  • Crema:
  • 100 g ciocolata de post
  • 200 ml frisca vegetala
  • Decor:
  • 300 ml frisca vegetala
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema de post:

Blat: intr-un castron punem faina,cacaoa,zaharul, nuca(150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare.Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet si omogenizam.

Turnam compozitia intr-o tava(22x32 cm) tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit

Sirop: amestecam  toate ingredientele mai putin esenta si le fierbem cca 5 minute.Dam deoparte ,adaugam esenta si lasam la racit.

Glazura: o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.

Crema: punem frisca pe foc intr-o craticioara la infierbantat (nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele.Lasam 2-3 minute apoi amestecam bine si o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte).Inainte de folosire o mixam cateva minute.

Asamblare:indepartam marginile prajiturii, o taiem si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou.Glazuram fiecare bucata in parte.Dam 30 minute la frigider sa se intareasca glazura .Dupa ce s-a intarit glazura,cu ajutorul unui pos trasam un cerc generos de crema pe fiecare bucata. In mijloc ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Boema de post 413077
retete culinare - Prajitura Boema de post 413078
retete culinare - Prajitura Boema de post 413079
retete culinare - Prajitura Boema de post 413080
retete culinare - Prajitura Boema de post 413081
retete culinare - Prajitura Boema de post 413082
retete culinare - Prajitura Boema de post 413083
retete culinare - Prajitura Boema de post 413084
retete culinare - Prajitura Boema de post 413085
retete culinare - Prajitura Boema de post 413086
retete culinare - Prajitura Boema de post 413087
retete culinare - Prajitura Boema de post 413088

COMENTARII (21)

Geanina87 1

12.12.2015, 08:38

Xandrinne 1

12.12.2015, 12:34

Corinuta 1

12.12.2015, 17:38

Vai de mine cum arata, nici nu ai zice ca-i de post!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S