Prajitura Bounty

de anca_rm in Prajituri, 6 Feb 2014 | 41308 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna si aspectuoasa
Reteta este de la Criss -multumesc mult

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 125 g. unt la temperature camerei
  • - 100 g. zahar
  • - 3 oua
  • - 200 g. faina
  • - 3 linguri cacao
  • - 3 linguri lapte
  • - 1 lingurita plina praf de copt
  • Sirop:
  • -2 linguri zahar
  • -100 ml lapte
  • Crema de cocos:
  • - 300 ml. lapte
  • - 2 linguri de gris
  • - 100 g. unt
  • - 100 g. zahar
  • - 150 g. nuca de cocos
  • Glazura:
  • - 200 g. ciocolata de lapte
  • - 8 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Blat

Se freaca untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul s-a topit. Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Punem laptele si faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt. Se incorporeaza toate foarte bine in crema de unt. Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie (33x23) si o punem in cuptorul incins. Se coace cam 20 minute la 180 grade (pentru a verifica faceti testul scobitorii ).

Sirop

Caramelizam  zaharul, dar fara sa-l ardem si adaugam laptele. Lasam sa fiarba pana cand se topeste caramelul. Cu acest sirop vom insiropa blatul racit.

Crema

Laptele cu zaharul, grisul si untul  il punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa, atentie sa nu faca gogoloase. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Amestecam energic si mai punem putin pe foc, cam 2 minute. Trebuie sa punem crema calda peste blatul insiropat si o intindem cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Dam prajitura la frigider pana se raceste crema

Glazura

Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu frisca, amestecam (eu adaug putina sare, aceasta intensifica aroma ciocolatei) Turnam peste blatul cu crema racit, si intindem .

Lasam la racit si cand glazura este rece se poate taia prajitura si servi (este mai buna rece )

 

TIPS-URI

1

eu am facut 2 portii si au iesit 52 bucati de 4 cm x 5 cm

2

deasupra am mai topit o ciocolata alba cu 2 linguri de frisca si am decorat-o putin

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Bounty-0
Prajitura Bounty-1
Prajitura Bounty-2
Prajitura Bounty-3
Prajitura Bounty-4
Prajitura Bounty-5
Prajitura Bounty-6
Prajitura Bounty-7
Prajitura Bounty-8

COMENTARII (40)

anca_rm

anca_rm 1

07.02.2014, 08:36

Rocsi

JulyCris

JulyCris 1

01.05.2014, 09:50

Arata atat de bine...!!!

Micutza Luana

Micutza Luana 1

01.05.2014, 19:12

delicioasa X:

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!