Prajitura cu branza si budinca

de nico_nico in Prajituri, 27 Oct 2010 | 12086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 2 linguri de cacao,
  • 1/2 praf de copt.
  • Crema de branza:
  • 500 gr branza de vaci dulce,
  • 6 linguri de zahar,
  • coaja si sucul de la o lamaie,
  • 1 margarina(250 gr),
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Glazura roz:
  • 2 plicuri de budinca roz(capsuni sau zmeura),
  • 500ml suc roz,
  • 4 linguri de zahar
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si budinca:

Pentru blat se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se tin bine de tel apoi adaugam zaharul se mixeaza in continuare pana se topeste tot zaharul apoi se adauga galbenusurile, praful de copt si cacao si la urma faina.Se coace la foc potrivit intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina timp de 25 minute.

Pentru crema de branza mixam margarina cu zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam branza de vaci data prin razatoarea mica si coaja de la o lamaie. La urma adaugam si sucul de la lamaie. Crema se pune peste blatul copt si racit.

Pentru glazura roz se pune pe foc sucul cu zaharul si cand da in clocot se adauga praful de budinca dizolvat cu un pic de suc si se pune in sucul cald, se invarte repede cam 1-2 minute pana se ingroasa ca la budinca. Se lasa la racit dar nu de tot apoi se intinde peste crema de branza

 

COMENTARII (10)

Teo 1

27.10.2010, 23:26

imi face cu ochiul !

nadina73 1

28.10.2010, 00:57

elena1988 1

02.02.2011, 17:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D