Prajitura cu branza si visine

de mirela0911 in Prajituri, 5 Iul 2011 | 4001 vizualizari

 

Reteta de prajitura cu branza o am de la o colega. Avand visine, am zis, hai sa pun cateva sa-i dau un plus de savoare si nu m-am inselat. A iesit delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 250g faina
  • 1 praf de copt
  • Pt. crema de branza:
  • 300g branza de vaci
  • 200g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou
  • 2 lg smantana
  • 200g visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Se mixeaza bine ouale cu zaharul pana se topeste. Se adauga uleiul, laptele iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, se pune oul si smantana daca nu este foarte grasa branza. Visinele se curata de samburi si se amesteca cu branza.

Peste aluatul din tava se pune cu lingura din loc in loc compozita de branza dupa care se da la cuptor la foc potrivit pt aproximativ 40 minute ( se face testul cu scobitoarea).

Se recomanda a se manca rece (eu nu am avut rabdare si am mancat si asa putin racorita, dar e mai buna de la frigider).

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot pune stafide in loc de visine.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza si visine 113537
retete culinare - Prajitura cu branza si visine 113538
retete culinare - Prajitura cu branza si visine 113539
retete culinare - Prajitura cu branza si visine 113540
retete culinare - Prajitura cu branza si visine 113541

COMENTARII (22)

mirela0911 1

06.07.2011, 21:01

Ionela o combinatie super

adry88 1

06.07.2011, 21:16

mamaieelena 1

07.07.2011, 17:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21