Prajitura cu crema

de gaby_gabytza in Prajituri, 21 Sep 2011 | 4362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 1 ou
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • faina
  • Pentru crema
  • 1 l lapte
  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 400 g margarina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru decor
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema:

Luam oul si il batem cu zaharul, apoi adaugam treptat laptele, uleiul si plicurile de zahar vanilat. Dupa aceea adaugam plicul de praf de copt amestecat cu o lingura de faina, adaugam faina treptat cat sa iasa un aluat mai tare ca sa putem intinde foile. Impartim in trei aluatul obitinut si intindem foile si le coacem pe fundul tavii.

Crema o pregatim punand laptele la fiert. Intre timp batem ouale cu zaharul. Luam laptele de pe foc si rasturnam compozitia in lapte. Punem laptele iar la foc. Lasam sa fiarba un minut si adaugam plicurile de zahar vanilat, amestecam continuu pana cand se ingroasa si oprim focul. Lasam 1 minut, dupa care adaugam margarina si amestecam bine.

Luam cate o foaie si intindem crema si repetam procedura iar deasupra decoram cu nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cimpineana de la Ramona