Prajitura cu crema

de gaby_gabytza in Prajituri, 21 Sep 2011 | 2496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 1 ou
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • faina
  • Pentru crema
  • 1 l lapte
  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 400 g margarina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru decor
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema:

Luam oul si il batem cu zaharul, apoi adaugam treptat laptele, uleiul si plicurile de zahar vanilat. Dupa aceea adaugam plicul de praf de copt amestecat cu o lingura de faina, adaugam faina treptat cat sa iasa un aluat mai tare ca sa putem intinde foile. Impartim in trei aluatul obitinut si intindem foile si le coacem pe fundul tavii.

Crema o pregatim punand laptele la fiert. Intre timp batem ouale cu zaharul. Luam laptele de pe foc si rasturnam compozitia in lapte. Punem laptele iar la foc. Lasam sa fiarba un minut si adaugam plicurile de zahar vanilat, amestecam continuu pana cand se ingroasa si oprim focul. Lasam 1 minut, dupa care adaugam margarina si amestecam bine.

Luam cate o foaie si intindem crema si repetam procedura iar deasupra decoram cu nuca de cocos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema 126034
retete culinare - Prajitura cu crema 126035
retete culinare - Prajitura cu crema 126036

COMENTARII (12)

Angelina_Elena 1

21.09.2011, 19:50

jolygina 1

22.09.2011, 19:15

place

Lau 1

02.10.2011, 22:22

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21