Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie Dukan

de deyutzky in Prajituri, 26 Mai 2013 | 22519 vizualizari

 

sursa de inspiratie este blogul Andreei Dianu (http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/) careia ii multumesc pentru aceasta reteta minunata. Am pregatit-o special pentru aniversarea unei cunostinte care tine aceasta dieta:D...eu n-am gustat din ea, dar sarbatorita a fost incantata!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 4 oua
  • 12 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri de amidon
  • 4 linguri de lapte 0,1%grasime
  • 100 gr iaurt 0,1%grasime
  • 6-7 linguri indulcitor pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic de budinca de vanilie Dr Oetker
  • 300 ml lapte 0,1%grasime
  • 7 gr gelatina
  • 6 linguri indulcitor pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 1 plic budinca de ciocolata Dr Oetker
  • 300 ml lapte 0,1%grasime
  • 7 gr gelatina
  • 6 linguri indulcitor pudra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Sirop:
  • 50 ml cafea preparata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 100 ml apa
  • 4 linguri indulcitor pudra
  • Decor:
  • 100 gr ciocolata dietetica Sly
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie Dukan:

Blatul:

Separam ouale, mixam galbenusurile cu indulcitorul apoi adaugam pe rand iaurtul, laptele si esenta de vanilie.

Taratele de ovaz, daca sunt maruntite deja(iar daca nu le maruntim la robot) le amestecam cu praful de copt si amidonul si apoi le punem peste galbenusurile mixate.

La sfarsit adaugam si albusurile care au fost batute spuma si amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza tot.

Tapetam o tava cu hartie de copt(22x32) turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor pt aprox 15-20 de minute dupa care taiem blatul in 2 fasii pe latime(eu am taiat blatul dupa latimea tavii checului si mi-a mai ramas din blat, depinde cat de lata e tava checului).

Crema:

Crema se prepara conform instructiunilor de pe pachet.

Se pune laptele la foc mic, iar intr-un bol separat se adauga praful de budinca de vanilie care se amesteca cu indulcitorul, 4-5 linguri de lapte si esenta de vanilie.

Aceasta compozitie se toarna treptat peste laptele de pe foc amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn pana se leaga bine, dupa care se da deoparte.

Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa dupa care se adauga in crema, se amesteca bine pana se incorporeaza in crema si se lasa la racit.

La fel se procedeaza si cu crema de ciocolata.

Sirop:

Amestecam cafeaua, romul, apa si indulcitorul intr-un ibric si se pun la foc mic pt cateva minute.

Asamblare:

Tapetam o tava de chec cu folie alimentara, punem primul blat, il insiropam cu siropul preparat cam cat credeti ca este nevoie(nu cred ca va fi nevoie de tot siropul pt ca va iesi prea moale blatul,mie mi-a mai ramas putin sirop), turnam crema de vanilie si il dam la frigider pt 10-15 minute pana ce crema se incheaga foarte putin.

Scoatem tava din frigider, adaugam al 2 blat, il insiropam, adaugam crema de ciocolata si dam tava la frigider pt cateva ore sau pana a2a zi.

Rasturnam apoi prajitura pe un platou si o decoram cu ciocolata topita.

Pofta buna!!

PS: voi reveni si cu sectiunea:D

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie Dukan 231184
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie Dukan 231185
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie Dukan 231186
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie Dukan 231187
retete culinare - Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie Dukan 231189

COMENTARII (25)

kukibella 1

27.08.2013, 07:10

mena29 1

27.08.2013, 14:09

nilgun 1

27.08.2013, 20:29

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S