Prăjitură cu Finetti şi frişcă

de botcrina in Prajituri, 16 Mar 2014 | 22371 vizualizari

 

Este foarte simplă, rapidă şi gustoasă!

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 vf. de cuţit de sare
  • Crema
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 250 g Finetti
  • coajă de portocală confiată pentru decor
  • bombonele pt. decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu Finetti şi frişcă:

Separăm ouăle. Gălbenuşurile le amestecăm bine cu praful de copt şi lăsăm de o parte.

Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptet zahărul şi sarea.

Turnăm gălbenuşurile peste albuşurile bătute spumă tare, apoi încorporăm puţin câte puţin făina.

Amestecăm uşor de jos în sus ca să nu se lase.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, apoi punem compoziţia în aceasta şi o dăm la copt, în cuptorul încălzit înainte, la o temp. de 180 de grade.

Când este gata scoatem pandişpanul din cuptor şi lăsăm la răcit.

Mixăm frişca până se întăreşte apoi încorporăm puţin câte puţin în aceasta finnetti, până devine o cremă omogenă.

Dăm crema la frigider pănă la răcirea prăjiturii.

Când este răcit pandişpanul îl tăiem pe la mijloc în două jumătaţi egale, apoi fiecare jumătate se taie pe lungime  astfel încât să obtinem 4 foi.

Se umplu foile cu cremă, apoi se decorează cu bombonele şi cubuleţe din coajă de portocală confiată.

Poftă bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate umple şi cu o altă cremă

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitură cu Finetti şi frişcă 304061
retete culinare - Prăjitură cu Finetti şi frişcă 304062
retete culinare - Prăjitură cu Finetti şi frişcă 304063
retete culinare - Prăjitură cu Finetti şi frişcă 304064
retete culinare - Prăjitură cu Finetti şi frişcă 304065
retete culinare - Prăjitură cu Finetti şi frişcă 304066

COMENTARII (18)

botcrina 1

17.03.2014, 08:29

Multumesc tuturor!

ioana9030 1

19.03.2014, 18:46

ai putea sa mai lucrezi la decorarea prajiturii...

delia64 1

21.03.2014, 23:49

Buna tare prajitura ta !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59