Desert prajitura cu Finetti şi frisca

de botcrina in Prajituri, 16 Mar 2014 | 33840 vizualizari

 

Este foarte simplă, rapidă şi gustoasă!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de cuţit de sare
  • Crema:
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 250 g Finetti
  • coajă de portocală confiată pentru decor
  • bombonele pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu Finetti şi frisca:

Separăm ouăle. Gălbenuşurile le amestecăm bine cu praful de copt şi lăsăm de o parte.

Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptet zahărul şi sarea.

Turnăm gălbenuşurile peste albuşurile bătute spumă tare, apoi încorporăm puţin câte puţin făina.

Amestecăm uşor de jos în sus ca să nu se lase.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, apoi punem compoziţia în aceasta şi o dăm la copt, în cuptorul încălzit înainte, la 180 de grade.

Când este gata scoatem pandişpanul din cuptor şi il lăsăm la răcit.

Mixăm frişca până se întăreşte apoi încorporăm puţin câte puţin în aceasta finnetti, până devine o cremă omogenă.

Dăm crema la frigider pănă la răcirea prăjiturii.

Când este răcit pandişpanul îl tăiem pe la mijloc în două jumătaţi egale, apoi fiecare jumătate se taie pe lungime astfel încât să obtinem 4 foi.

Se umplu foile cu cremă, apoi se decorează cu bombonele şi cubuleţe din coajă de portocală confiată.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

se poate umple şi cu o altă cremă

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu Finetti şi frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

botcrina 1

17.03.2014, 08:29

Multumesc tuturor!

ioana9030 1

19.03.2014, 18:46

ai putea sa mai lucrezi la decorarea prajiturii...

delia64 1

21.03.2014, 23:49

Buna tare prajitura ta !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandina