Eclere cu vanilie si ciocolata

de alinutzika in Prajituri, 29 Ian 2012 | 6239 vizualizari

 

Foarte bune!

 

INGREDIENTE

Pt coji:

  • 100 g unt
  •  1 lingurita de zahar
  •  1 praf de sare
  •  125 g faina
  •  4 oua
  •  250 ml apa

Pt umplutura:

  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte

Pt glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 3-4 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu vanilie si ciocolata:

Cojile:

Puneti la fiert apa+untul+ zaharul + sarea si lasati sa fiarba. Luati vasul deoparte si adaugati faina. Amestecati bine. Cand compozitia e calduta, adaugati pe rand ouale, unul cate unul si mixati bine dupa fiecare.

Puneti compozitia intr-un posh si turnati aluatul obtinut pe hartia de copt, in forma si lungimea

dorita. Coaceti cojile la 180 grade, pt aprox. 25 minute. Cand sunt reci, le taiati pe orizontala.

Crema:

Frecati galbenusurile cu zaharul si vanilia.

Puneti amidonul in 50 ml de lapte rece si amestecati pana se dizolva. Restul de lapte puneti-l intr-o oala si incalziti-l apoi adaugati-l, putin cate putin, peste crema de ou. Adaugati si laptele cu amidon si amestecati, apoi fierbeti totul pe foc pana se ingroasa.

Umpleti cojile cu crema obtinuta. Eu am pus in putina budinca si cacao, ca sa diversific culorile...:))

Glazura

Se topeste ciocolata cu frisca la microunde si se orneaza dupa preferinta. Eu am presarat si nuca de cocos la unele sau dungulite de ciocolata alba.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

diana_k 1

02.03.2012, 20:18

la multi ani alinutzika!!

silvi0ara 1

02.03.2012, 21:01

La multi ani! sanatosi si frumosi.

alinutzika 1

05.03.2012, 15:09

multumesc!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme