Eclere cu vanilie si ciocolata

de alinutzika in Prajituri, 29 Ian 2012 | 3587 vizualizari

 

Foarte bune!

 

INGREDIENTE

Pt coji:

  • 100 g unt
  •  1 lingurita de zahar
  •  1 praf de sare
  •  125 g faina
  •  4 oua
  •  250 ml apa

Pt umplutura:

  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte

Pt glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 3-4 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu vanilie si ciocolata:

Cojile:

Puneti la fiert apa+untul+ zaharul + sarea si lasati sa fiarba. Luati vasul deoparte si adaugati faina. Amestecati bine. Cand compozitia e calduta, adaugati pe rand ouale, unul cate unul si mixati bine dupa fiecare.

Puneti compozitia intr-un posh si turnati aluatul obtinut pe hartia de copt, in forma si lungimea

dorita. Coaceti cojile la 180 grade, pt aprox. 25 minute. Cand sunt reci, le taiati pe orizontala.

Crema:

Frecati galbenusurile cu zaharul si vanilia.

Puneti amidonul in 50 ml de lapte rece si amestecati pana se dizolva. Restul de lapte puneti-l intr-o oala si incalziti-l apoi adaugati-l, putin cate putin, peste crema de ou. Adaugati si laptele cu amidon si amestecati, apoi fierbeti totul pe foc pana se ingroasa.

Umpleti cojile cu crema obtinuta. Eu am pus in putina budinca si cacao, ca sa diversific culorile...:))

Glazura

Se topeste ciocolata cu frisca la microunde si se orneaza dupa preferinta. Eu am presarat si nuca de cocos la unele sau dungulite de ciocolata alba.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Eclere cu vanilie si ciocolata-0
Eclere cu vanilie si ciocolata-1
Eclere cu vanilie si ciocolata-2
Eclere cu vanilie si ciocolata-3
Eclere cu vanilie si ciocolata-4

COMENTARII (43)

diana_k

diana_k 1

02.03.2012, 20:18

la multi ani alinutzika!!

silvi0ara

silvi0ara 1

02.03.2012, 21:01

La multi ani! sanatosi si frumosi.

alinutzika

alinutzika 1

05.03.2012, 15:09

multumesc!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!