Prajitura cu foi din albus si nuca

de Constelatialeu in Prajituri, 22 Mar 2014 | 7890 vizualizari

 

Aveam prin congelator vreo 7 albusuri si ma tot gandeam cum sa le execut .Le-am executat dupa cum urmeaza,posibil si asta sa fie otrava curata,dar cel putin ma otravesc cu mana mea...(gluma morbida,se poate rade).....

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 9 albusuri
  • 350 g zahar brun
  • 250 g nuca macinata
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 100 g faina
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 375 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 40 g amidon
  • 1 plic de finesse bourbon
  • 80 g unt 65% grasime
  • 250 g mascarpone
  • Glazura
  • zahar ars cu nuca= krant cca 100 g
  • 2 linguri de crema
  • 3 linguri smantana groasa 18% grasime
  • aschii de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi din albus si nuca:

Foile:

Albusurile cu praful de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul brut si zaharul vanilat,se mixeaza spuma tare,se adauga si zeama de lamaie.La final se adauga nuca macinata si faina cernuta.Imbracam o tava cu hartie de copt, dimensiuni 35/25 cm,impartim bezeaua in doua parti egale si coacem 2 foi.Cuptorul este incins de dinainte ,reducem temperatura si lasam sa se coaca foaia cca 30 min.Dupa ce am copt ambele foi,le taiem pe fiecare in parte in doua ,obtinand 4 bucati.Lasam sa se raceasca bine.

Crema:

galbenusurile,cu zaharul,amidonul si laptele pe baie de abur pana se ingroasa.Se ia de pe foc se adauga pliculetul de finesse bourbon si apoi se incorporeaza untul.Se lasa la racit,acoperim vasul cu o folie ca sa nu prinda crusta.Cand s-a racit bine incorporam crema in mascarpone.Lasam la frigider pana se racesc foile.

Glazura:

Ardem 3-4 linguri de zahar,adaugam 100 g nuci ,amestecam bine,apoi pe un fund uns cu ulei,rasturnam amestecul si alsam sa se raceasca.Dupa ce s-a racit,maruntim cu un ciocan krantul.Intr-un bol amestecam 2 linguri de crema cu 3 linguri de smantana si krantul maruntit.

Asamblare:

Asezam pe un platou prima foaie,punem crema peste,nivelam,apoi foaia a doua,crema,nivelam,foaia  a treia ,crema,nivelam si ultima foaie.Peste ultima foaie intindem glazura si ornam cu aschii de ciocolata.De preferat sa o portionam a doua zi,cine are rabdare,cine nu o taie si-o mananca fara sa o fotografieze...

 

TIPS-URI

1

rabdare.....

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi din albus si nuca-0
Prajitura cu foi din albus si nuca-1
Prajitura cu foi din albus si nuca-2
Prajitura cu foi din albus si nuca-3
Prajitura cu foi din albus si nuca-4
Prajitura cu foi din albus si nuca-5
Prajitura cu foi din albus si nuca-6
Prajitura cu foi din albus si nuca-7
Prajitura cu foi din albus si nuca-8
Prajitura cu foi din albus si nuca-9
Prajitura cu foi din albus si nuca-10
Prajitura cu foi din albus si nuca-11
Prajitura cu foi din albus si nuca-12
Prajitura cu foi din albus si nuca-13
Prajitura cu foi din albus si nuca-14
Prajitura cu foi din albus si nuca-15
Prajitura cu foi din albus si nuca-16
Prajitura cu foi din albus si nuca-17
Prajitura cu foi din albus si nuca-18
Prajitura cu foi din albus si nuca-19
Prajitura cu foi din albus si nuca-20

COMENTARII (23)

Satisfyyourcravings 1

24.03.2014, 13:57

Si eu vreau una! sau doua!

Julia_Snow 1

24.03.2014, 15:29

..si uite-asa moare omu' de pofta....

MIUTA 1

28.03.2014, 12:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41