Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

de Tuxedo in Prajituri, 25 Iun 2013 | 9261 vizualizari

 

Prajiturica asta este putin spus senzationala! Crema este foarte racoritoare, pufoasa, perfecta pentru orice tip de tort, am sa o folosesc in cat mai multe feluri!
Crema am gasit-o la Miha pe site si sunt foarte incantata de reteta. Multumesc Miha!

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 26 cm/32 cm
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar (180 gr)
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja de portocala
  • zahar vanilat
  • Crema:
  • 475 gr mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 10 gr gelatina
  • 200 gr ciocolata alba
  • Ornat:
  • fulgi de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba:

Blat:

Preincalzim cuptorul la 180ºC. Separam albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol mai inalt batem albusurile spuma  apoi adaugam zaharul vanilat si zaharul, lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare aditie. Adaugam si galbenusurile, pe rand, apoi uleiul si coaja de portocala si cand sunt bine incorporate, adaugam faina si praful de copt mixand cu un tel de jos in sus.

Tapetam o tava cu foaie de copt si turnam aluatul pe care il nivelam foarte bine cu o spatula. Il coacem aproximativ 15 minute. Cand este gata il rasturnam pe un gratar sa se raceasca apoi il punem inapoi in tava in care l-am copt.

Crema:

Punem gelatina la hidratat in apa rece (cat sa o acopere cu 2 degete) cca 10 min si cand a inghitit toata apa, o dizolvam pe bain marie.

Intr-o craticioara de inox, punem frisca lichida si o infierbantam la foc mic. Cand este fierbinte (nu trebuie sa fiarba), adaugam ciocolata alba rupta bucati si lasam sa se odihneasca un minut, apoi, cu ajutorul unei linguri, mestecam bine ciocolata pana cand se omogenizeaza cu frisca.

O lasam sa se raceasca si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva complet.

Intr-un vas mixam mascarponele pana devine cremos apoi adaugam mixul de frisca cu ciocolata si amestecam pana devine o crema omogena.

Intindem crema peste pandispan si nivelam cat putem de bine, apoi presaram fulgi de cocos deasupra si bagam prajitura la frigider cel putin 4 ore ca sa se inchege bine crema.

Eu aici gasesc un mascarpone mai moale, in Romania, din cate stiu eu, mascarponele este de mai buna calitate, are o consistenta untoasa, foarte fina, si este tare. Cel care il folosesc eu aici este moale, de aceea am lasat la frigider mai multe ore.

Se taie patratele si se serveste!

Este prajitura perfecta! pentru ca este usoara, nu este foarte dulce, racoroasa si parfumata (cocosul ii da un gust deosebit). Daca nu va place foarte mult cocosul, puteti pudra prajiturica cu cacao sau carlionti de ciocolata.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba-0
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba-1
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba-2
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba-3
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba-4
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba-5
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba-6
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba-7
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba-8
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba-9
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba-10
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba-11
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba-12
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba-13

COMENTARII (26)

Rocsi 1

25.06.2013, 22:58

O nebunie dulce

Tuxedo 1

26.06.2013, 00:37

ok, o sa pun de acum incolo numai mancare!

Dea_Dea 1

26.06.2013, 08:13

Super super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04