Desert prajitura cu prune

de Ina in Prajituri, 12 Sep 2016 | 29130 vizualizari

 

Cu frisca sau simpla, este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 20-30 prune coapte
  • 6 linguri cu zahar
  • 150 g unt

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • un plic praf de copt
  • sare

Optional :

  • frisca pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune:

Spalam prunele si le desfacem, indepartand samburii. Asezam un strat consistent de jumatati de prune pe fundul unei tavi, apoi presaram uniform 6-7 linguri cu zahar si bucatele de unt.

Dam  tava in cuptorul preincalzit, pentru 20 minute, pana cand prunele se vor inmuia usor si-si vor lasa mult sirop. 

Fara sa inlaturam siropul turnam peste prunele fierbinti un aluat de pandispan obtinut astfel: batem 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, faina si praful de copt. 

Punem tava in cuptorul incins pentru inca 30 minute (cand aluatul este rumen si se desprinde usor de marginile tavii, este gata).

Rasturnam prajitura pe o alta tava, astfel incat stratul de prune sa fie deasupra, iar siropul va inmuia partial blatul.

Daca aveti rabdare sa dati prajitura cateva ore la frigider, veti avea un desert racoritor, delicios.

Se poate servi cu frisca.

TIPS-URI

1

1 portie = 1 tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura