Prajitura cu visine

de mari_sasi in Prajituri, 13 Iun 2013 | 2404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 10 lg apa
  • 8 lg ulei
  • 1/2 praf de copt
  • sare
  • zahar vanilat
  • 1/2 kg visine (fara samburi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

-albusurile se bat spuma (ca pt bezea)

-zaharul si apa se pun la fiert la foc mic si at cand zaharul sa topit se toarna peste albusuri

-praful de copt se amesteca cu galbenusurile si cu cele 8 lg de ulei

-albusurile se incorporeaza cu galbenusurile si cu faina (cernuta)

-visinele (fara samburi) le-am adaudat  in doua etape,prima transa cand am dat prajitura la cuptor,si transa a doua dupa aprox 15 min

Pentru coacere am folosit o tava de 23/33 , la o temp de 160 gr aprox 50 min

 

 

TIPS-URI

1

prajitura cu visine

2

prajitura cu fructe

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu visine-0
Prajitura cu visine-1

COMENTARII (6)

mari_sasi 1

13.06.2013, 15:31

iertare... m-am grabit

diaconta 1

13.06.2013, 15:51

Bun venit
o prajitura care-mi place

samira2 1

26.06.2013, 14:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04