Prajitura glazurata

de Bucataras Medi in Prajituri, 26 Sep 2011 | 7638 vizualizari

 

Pentru aceata reteta am folosit portie dubla de ingrediente pentru ca am dorit ca prajitura sa fie mai inalta.

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 250 g zahar
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • 350 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Pentru glazura
  • 5 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu apa
  • 3 linguri cu ulei
  • 3 linguri cu cacao
  • Pentru decor
  • nuci prajite
  • biscuiti(eu am folosit biscuiti digestivi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura glazurata:

Untul moale(de la temperatura camerei)se amesteca cu zaharul si se bate bine .Topim ciocolata pe baie de apa iar apoi o incorporam in crema de unt.Mixam bine si adaugam  apoi ouale,zaharul vanilat si faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt turnam in ea compozitia de mai sus si dam la cuptor pentru circa 30-40 min(depinde de cuptor).Facem testul scobitorii , verificand astfel daca prajitura este bine facuta.Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.

Pentru glazura:Intr-o craticioara punem ingredientele pentru glazura si dam la foc mic.Amestecam continuu si lasam pana cand se ingroasa.Glazura se lasa sa se racoreasca putin apoi se toarna peste blat, se niveleaza si se da la rece, pana se intareste. Se orneaza cu nuca prajita pisata amestecata cu biscuiti faramitati.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura glazurata 126747
retete culinare - Prajitura glazurata 126748
retete culinare - Prajitura glazurata 126749

COMENTARII (60)

Bucataras Medi 1

30.09.2011, 18:26

Multumesc Irina...................

Lau 1

01.10.2011, 21:23

am ajuns tarziu

Cris2711 1

03.10.2011, 12:43

si eu Medi scump si drag la o ceasca cu cafea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21