Prajitura Krantz

de JulyCris in Prajituri, 1 Oct 2014 | 15375 vizualizari

 

O prajiturica delicioasa.Reteta am luat-o de pe site-ul Caietul cu retete,dar din cauza ca atunci cand am facut crema mi s-a parut prea putina ca sa ajunga pt umplerea foilor,am mai adaugat un plic de budinca de vanilie. Si...Crema de oua neaparat trebuie facut pe baie de aburi. Am facut-o pe foc prima data(asa cum scrie in reteta de acolo) si mi-a iesit o mare omleta.... :)

 

INGREDIENTE

  • Pt foi
  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • 300 gr nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • Pt crema
  • 10 galbenusuri
  • 2 pachete unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 plic budinca de vanilie dr Oetker
  • 350 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Pt krantz
  • 100 gr nuca
  • 100 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krantz:

Foi

Intr-un bol batem albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Punem nuca macinata si amestecam usor cu o paleta sau o lingura pana incorporam complet. Adaugam faina lingura cu lingura si incorporam de sus in jos. Impartim compozitia in trei(3). Intr-o tava(25/35 cm) tapetata cu hartie de copt(obligatoriu),punem prima parte din compozitie si intindem cu lingura pe toata suprafata tavii. Dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor pe margini. Scoatem hartia din tava si lasam foaia sa se raceasca pe hartia de copt. procedam la fel si cu celelalte doua foi.

Crema

Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin spumoase. Punem pe foc,pe baie de aburi si lasam pana se ingroasa ca o budinca. Oprim focul si adaugam esenta de vanilie. facem si budinca de vanilie conform indicatiilor de pe plic,doar ca ajustam cantitatea de lapte. Untul,la temperatura camerei il mixam pana devine spumos. cand crema de oua s-a racit,adaugam putin cate putin peste untul spumos si mixam bine. Adaugam si budinca de vanilie si mixam pana la omogenizare completa.Impartim crema in trei(3).

Krantz

Zaharul il caramelizam. Cand culoarea a devenit aurie si tot zaharul este topit,adaugam nuca si amestecam bine pana cand toata nuca este inglibata in zahar. Punem totul pe hartie de copt si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit,dezlipim si rupem krantz-ul in bucati mici. Punem in robotul de bucatarie si-l maruntim. Daca nu aveti robor,puneti intr-o punga si zdrobiti cu ajutorul unui ciocan pt snitele.

Asamblare

Intr-o tava punem prima foaie,apoi crema,foaie,crema,foaie si deasupra crema. Presaram krantz-ul pe toata suprafata prajiturii si dam la rece pt cel putin 3 ore sau peste noapte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Krantz 344740
retete culinare - Prajitura Krantz 344741
retete culinare - Prajitura Krantz 344742
retete culinare - Prajitura Krantz 344743
retete culinare - Prajitura Krantz 344744
retete culinare - Prajitura Krantz 344745
retete culinare - Prajitura Krantz 344746
retete culinare - Prajitura Krantz 344747
retete culinare - Prajitura Krantz 344748
retete culinare - Prajitura Krantz 344749
retete culinare - Prajitura Krantz 344786

COMENTARII (10)

JulyCris 1

01.10.2014, 16:49

Buni

Rocsi 1

01.10.2014, 20:53

O prajitura grovaza!

JulyCris 1

02.10.2014, 11:53

Rocsi,saru'mana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: