Prajitura "Pacatul dulce"

de diaconta in Prajituri, 25 Aug 2010 | 13393 vizualizari

 

O prajitura care te indeamna sa pacatuiesti iar si iar si iaaaaaaaaaaaaaar.....o combinatie delicioasa de bezea crocanta, jeleu acrisor de visine si crema delicioasa de lapte. Sursa de inspiratie: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/prajitura-pacatul-dulce.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri  de zahar tos
  • 10 linguri pline cu nuca macinata
  • 2 linguri amidon alimentar
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de amidon alimentar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 220 gr zahar
  • 300 gr unt
  • Jeleu:
  • 300 de grame de visine fara samburi(eu am folosit din compot)
  • 250 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 10 gr gelatina alba
  • Glazura:
  • 150 grame de ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Pacatul dulce":

Blat:

Se impart cantitatile in doua pentru a obtine doua foi.

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza pe rand jumatate din cantitatea de zahar.

Se adauga nuca si amidonul(1/2 din cantitati) amestecand usor ca sa nu se lase albusurile.

Compozitia astfel obtinuta se pune in tava de copt tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, tinand usa intredeschisa. Se coace 1/2 ora - 45 minute.

Fiind un blat de bezea trebuie mai mult sa se usuce nu sa se coaca.

Se procedeaza la fel cu compozitia ramasa,obtinandu-se astfel doua foi de bezea.

Crema:

400 ml lapte impreuna cu zaharul se pun pe foc. Restul de lapte se amesteca cu amidonul. Cand laptele fierbe, se adauga compozitia bine omogenizata de amidon si se amesteca continuu cu telul,pana da cateva clocote si se obtine o crema inchegata.

 Se da la o parte de pe foc si se adauga zaharul vanilat. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce crema de lapte va fi rece, se adauga untul la temperatura camerei si se amesteca bine pana se obtine o crema omogena.

Jeleu:

Visinele, 200 de ml. de apa si zaharul se pun pe foc.

Restul de 50 de ml. de apa se amesteca cu amidonul. Intre timp, gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece. Cand apa cu visinele dau in clocot, se adauga amidonul si se amesteca pana se leaga.

Pentru a obtine un jeleu fin fructele se pot mixa.

Se lasa sa se raceasca,iar cand este doar caldut,se adauga gelatina hidratata.


Pe prima foaie se pune jumatate din crema:

Se introduce tava cu prajitura in frigider pentru 10 minute, apoi se toarna jeleul deasupra, inca usor caldut:

Se raceste bine de tot, se continua cu al doilea strat de crema, apoi cu ultimul blat.

Se da prajitura din nou la rece si pregatim glazura pentru a-i da o haina de sarbatoare .

Glazura:

Se pune frisca pe foc pana se incalzeste (nu trebuie sa fiarba),apoi se adauga ciocolata alba rupta in bucati.

Se amesteca energic pana cand se obtine o glazura fina.

Se raceste putin si apoi se pune peste prajitura rece.

Se orneaza cu fulgi de ciocolata si se mai lasa la frigider atat cat va puteti pune pofta-n cui.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Pacatul dulce"-0
Prajitura "Pacatul dulce"-1
Prajitura "Pacatul dulce"-2
Prajitura "Pacatul dulce"-3

COMENTARII (48)

angistanescu

angistanescu 1

22.07.2013, 11:28

dar cu galbenusurile ce fac? nu se folosesc la prajitura? ca nu vad pe nicaieri....

diaconta

diaconta 1

22.07.2013, 13:39

Angistanescu,reteta asta asa am gasit-o si eu cu crema fara galbenusuri,dar cand am refacut-o(sub forma de tort) am modificat putin si am pus galbenusurile in crema,ca era pacat sa se risipeasca.
Incercand ne dam seama cum adaptam reteta propriilor gusturi.
Zi frumoasa
Uite aici varianta modficata http://www.bucataras.ro/retete/tort-pacatul-dulce-30933.html

Tuxedo

Tuxedo 1

01.01.2014, 18:14

extraordinat tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!