Prajitura ,,parlament''

de MonaMimi in Prajituri, 17 Noi 2012 | 101731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani nuca prajita
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pachet de biscuiti
  • crema:
  • 400 g crema de ciocolata din comert
  • 500 ml frisca batuta
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri apa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ,,parlament'':

Ungi o tava cu margarina si pui nuca prajita,atat cat sa acopere toata suprafata tavii.Pregatim blatul din 7 albusuri batute cu 7 linguri zahar,7 linguri de nuca macinata,cele 3 linguri de faina si praful de copt.

Torni compozitia obtinuta peste nuca din tava si o dai la cuptor.

Cand e copt blatul il rastorni si pui peste el crema de ciocolata,apoi asezi biscuitii inmuiati in cafea.

Cele 7 galbenusuri le amesteci cu 7 linguri de zahar si cu 3 linguri apa,le pui pe baie de aburi si le fierbi pana se ingroasa putin.

Cand e gata lasi amestecul la racit ,apoi pui frisca batuta si amesteci bine pana la omogenizare.

Pui crema peste biscuiti ornezi prajitura cu cacao,lasI la frigider 2 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura ,,parlament''-0
Prajitura ,,parlament''-1
Prajitura ,,parlament''-2
Prajitura ,,parlament''-3
Prajitura ,,parlament''-4

COMENTARII (29)

MonaMimi

MonaMimi 1

07.09.2013, 13:07

peste blat se pune crema de ciocolata apoi biscuti peste biscuti punem crema de frisca

marianagarofita

marianagarofita 1

29.12.2013, 22:25

oarte buna prajitura, doar ca la mine imi curge crema de frisca. Trebuie pusa o anumita frisca? Dupa ce amestec frisca cu crema de oua se subtiaza si imi curge toata de pe prajitura. Ce trebuie facut?

MonaMimi

MonaMimi 1

30.12.2013, 13:00

am folosit frisca hulala,am incercat si eu cu alta frisca si nu am fost multumita ,ideea e sa amesteci frisca cu crema pana la omogenizare nu sa o mixezi pt ca se taie,sper ca data viitoare sa-ti iasa crema

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!