Prajitura Rumba

de mimmi in Prajituri, 20 Apr 2012 | 26920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat :
  • 8 albusuri de ou,
  • 6 linguri faina,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 150 g rahat,
  • 100 g nuca ,
  • un praf de sare,
  • Ingrediente crema :
  • 8 galbenusuri de ou,
  • 150 g zahar,
  • 250 g unt,
  • esenta de vanilie,
  • 2 foi napolitana,
  • 100 g ciocolata,
  • 1 lingurita apa,
  • 1 cub unt,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba:

Tava a avut 34x26 cm, ouale trebuie sa fie la temperatura camerei  

Se prajeste putin nuca intr-o tigaie fara ulei (doar un pic, nu trebuie lasata sa se arda), apoi se taie bucatele. Se taie rahatul cubulete, iar ca sa va fie mai usor la operatia asta, folositi zahar praf ca sa-l pudrati, pentru a nu se lipi de cutit.

Se bat albusurile cu un praf de sare,spuma tare,se adauga zaharul in ploaie,mixand incontinuu,pana se termina zaharul. Acum se adauga faina amestecata cu praful de copt,nuca,rahatul si se amesteca cu dosul unei linguri,de jos in sus,pentru a nu se lasa. Se toarna compozitia intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor,pana se rumeneste deasupra si se dezlipeste de pe margini. Se lasa la racit in tava.  

Intre timp pregatim crema: Galbenusurile si zaharul se bat pe bain-marie pana cand compozitia devine deschisa la culoare si  isi dubleaza volumul. Aveti grija ca fundul vasului in care este crema sa nu atinga apa care fierbe dedesubt. Se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit. Untul se spumeaza.  Cand crema de galbenusuri este rece, se introduce treptat in unt si se amesteca pana se omogenizeaza. ! Daca vi se taie crema,se adauga un strop de apa si se amesteca in continuare pe bain-marie pana isi revine. Se lasa la racit.  

1/2 din crema se intinde pe prima foaie de napolitana,se aseaza blatul ,se intinde restul de crema si foaia de napolitana. Se tine la rece peste noapte,cu ceva greu peste ea. Iar a doua zi se orneaza cu glazura.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Rumba-0
Prajitura Rumba-1
Prajitura Rumba-2
Prajitura Rumba-3

COMENTARII (23)

mamaieelena

mamaieelena 1

21.04.2012, 19:36

buna,buna

deyutzky

deyutzky 1

17.12.2012, 18:51

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

24.04.2014, 14:56

Geniala

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!