Prajitura Snickers a la Gabriela

de alilianaa in Prajituri, 12 Mai 2013 | 1329 vizualizari

 

Multumesc Gaby....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g zahar plus 11 linguri
  • un pachet unt
  • nuci 200 g
  • 3 linguri faina
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g crema de ciocolata ( din comert am folosit eu)
  • o ciocolata Poiana
  • cateva picaturi ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers a la Gabriela:

Blat: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugand rand pe rand lingura cu lingura zaharul Va rezulta o bezea frumoasa.  Se adauga cele trei linguri de faina si praful se copt, mestecandu-se  cu o lingura de lemn de jos in sus. Se pune nuca si se incorporeaza. 

Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt la cuptor pentru 40 min, la foc potrivit. Stati cu ochii sa nu se arda. La suprafata trebuie sa fie rumenita putin. 

Crema: 200 g zahar se pun intr-o cratita cu fund dublu pentru a se topi-carameliza pana la culoarea chihlimbarului ( culoarea data de tine, Gaby:). Cand s-a topit sa da de pe foc si se adauga untul. Se pune pe foc pana se topeste tot zaharul- caramelul. Galbenusurile se amesteca cu 5 linguri de zahar pana rezulta o crema pufoasa care se pune peste compozitia de caramel si unt topit. Se va tine pe foc pana ce compozitia capata consistenta de smantana. La final se adauga nuca tocata si coapta mai inainte. Se mai tine pe foc cateva minute si se lasa la racit. 

Asamblare: Blatul scos de pe foaia de copt se acopera cu un strat crema ciocolata( pe care am inmuiat-o putin la microunde in prize de 30 sec). Peste aceasta se pune crema de caramel. Cu grija de la o margina, cum am invatat de la Gaby, ca sa fim siguri ca se intinde bine. Peste crema de caramel am adaugat o glazura de ciocolata ( ciocolata topita cu cateva picaturi de ulei). Se da la rece pentru cel putin o ora. 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Snickers a la Gabriela-0
Prajitura Snickers a la Gabriela-1

COMENTARII (54)

alilianaa

alilianaa 1

12.05.2013, 20:19

Dia, e nici chiar la tot....

Geanina87

Geanina87 1

12.05.2013, 22:16

alilianaa

alilianaa 1

12.05.2013, 22:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!