Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata

de Anamaria7 in Prajituri, 7 Ian 2012 | 3022 vizualizari

 

De mult timp am vrut sa fac ceva dulce cu unt de arahide, dar nu imi gaseam momentul nici sa incerc, nici sa merg la magazin dupa el :P asa ca am zis ca e vremea! Reteta e modificata de pe un blog strain :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150 gr unt de arahide
  • 1 2/3 c zahar
  • 200 gr unt
  • 3 oua
  • 1/2 c lapte
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • 2 c faina
  • 1 1/2 c fulgi de ciocolata
  • 1/2 pliculet praf de copt

Glazura:

  • 260 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 c frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata:

Blat:

Mixam untul bine cu zaharul si untul de arahide, apoi adaugam ouale, pe rand, apoi laptele, esenta si la final, faina amestecata cu praful de copt. Fulgii de ciocolata ii inglobam cu o lingura de lemn. Turnam blatul intr-o tava de 25cm x 35cm si tinem la cuptor la 180C pana trece testul scobitorii (vai, de cate ori am zis poezia asta :P).

Glazura:

Punem frisca pe baie de aburi, 2/3c intr-un vas si restul in alt vas. Taiem bucatele ciocolata si o adaugam pe cea cu lapte in vasul cu mai multa frisca. Lasam sa se topeasca si sa se omogenizeze, apoi luam de pe foc si lasam putin sa se raceasca (nu mult).

Turnam glazura de ciocolata cu lapte pe tot blatul, apoi stropim din loc in loc cu cealalta.

Ducem la rece si taiem cand s-a intarit de tot.

 

TIPS-URI

1

Este muuult mai buna a doua zi pentru ca se mai umezeste blatul :D

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata 140032
retete culinare - Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata 140033
retete culinare - Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata 140034
retete culinare - Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata 140035

COMENTARII (20)

Anamaria7 1

09.01.2012, 12:42

si a untului de aur ) :*

mena29 1

09.01.2012, 13:10

Super pufosenie!

lia maria 1

09.01.2012, 14:35

buna de tot pufosenia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S