Pui cu ciuperci la cuptor

de Lia_ in Pui, 7 Mar 2014 | 8540 vizualizari

 

Zilele trecute aprovizionasem cu ciuperci champignon, cu gandul sa prepar o ciulama. Desi reteta aceasta, asa cum a propus-o e-retete.ro era cu ghebe, confirm ca este un preparat bun si in varianta champignon. Pentru mine, mai toate mancarurile care au adaos de vin si sunt scazute la cuptor, imi par bune. Aveam doar piept de pui dezosat, Ioana recomanda pulpe de pui cu os sau aripi. Ar fi fost probabil si mai gustos daca aveam o carne cu os, dar si adaptarea aceasta ne-a placut, eu apreciez cel mai simplu dupa cantitatea de mancare ramasa in farfurie. N-a lasat nimeni, nimic. I-am facut o garnitura din orez basmati simplu, alb, preparat la abur. Am modificat niste cantitati, voi scrie in paranteza.

 

INGREDIENTE

  • 450 g carne de pui: aripi fara varfuri, pulpe (am pus 650 g piept de pui)
  • 450 g ghebe congelate (am pus 500 g champignon)
  • 2 cepe marisoare
  • 1 morcov mic
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 lingura cu varf pasta de rosii
  • 1/2 conserva de rosii (de 400 gr)-am pus 1 conserva intreaga
  • 1/4 legatura patrunjel (am pus 1/2)
  • 2 fire cimbru (proaspat sau uscat)
  • 1 lingurita pudra de hribi (optional)-(nu am!)
  • 100 ml vin rosu sec (cand nu am, inlocuiesc cu 3-4 linguri otet balsamic)
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci la cuptor:

1. Pregatesti o tava cu pereti mai inalti pentru cuptor. Ar fi bine sa aiba capac.

2. Am spalat carnea cu apa rece, am scurs-o bine de apa, am taiat-o cuburi cam de 2cm latura.

3. Intr-o tigaie larga rumenesti carnea in uleiul incins, amestecand sau scuturand tigaia. Focul sa fie mare. Carnea daca este inghesuita in tigaie, fierbe in suc propriu. Este bine ca tigaia sa fie incapatoare. Presari cu sare si piper, amesteci de cateva ori, dupa care o scoti carnea pe o farfurie. In tigaie ar trebuie sa ramana cam 2 linguri de sos.

4. Inte timp toci ceapa fin cuburi, razi pe razatoare morcovul si le calesti in sosul ramas, dupa ce ai scos carnea.

5. Se adauga ceapa tocata fin si morcovul dat pe razatoarea mica si calesti, pana ceapa e moale. Adaugi usturoiul si mai calesti 1 minut. Adauga pasta de rosii si calesti inca 3 minute.

6. Daca pui ghebe congelate, nu le decongelezi inainte. Eu ciupercile proaspete le-am feliat iar pe cele mari le-am mai dat si in doua. Le pui in tigaie la calit putin timp.

7. Mixezi conserva de rosii pe care o adaugi peste ciuperci. 

8.,Adaugi vinul, rosiile mixate in blender, pudra de hribi, patrunjelul tocat si frunzulitele de cimbru. Aduci totul la fierbere pt 5 minute.

10.Trebuie sa ai un sos consistent, dar totusi usor lichid, fiindca va scadea un pic la cuptor. Adaugi 150 ml apa fierbinte.

11.Condimentezi sosul de ciuperci cu sare si piper dupa gust.

12.Pui carnea intr-o tava cu pereti inalti care merge la cuptor. Torni sosul de ciuperci peste ea si scuturi ca sa se aseze bine. Acoperi tava cu capacul daca are, sau folie de aluminiu etansand cat mai bine, ca sa nu se evapore sosul.

Adnia imi spune ca sa nu mai pun folie, pt. ca este mai sanatos cu hartie de copt, dar hartia nu etanseaza precum folia din aluminiu. Cel mai bine e cu capac.

13.Dai tava la cuptor, la 180C pentru 45 minute (daca ai folosit aripioare) sau 1 ora (daca ai folosit pulpe). Eu am pus piept fara os, puteam sa las mai putin, dar la jumatatea timpului am redus focul si am lasat 45 de minute.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

La fel de bine ar fi mers cu o mamaliguta alaturi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui cu ciuperci la cuptor 302261
retete culinare - Pui cu ciuperci la cuptor 302262
retete culinare - Pui cu ciuperci la cuptor 302263
retete culinare - Pui cu ciuperci la cuptor 302264
retete culinare - Pui cu ciuperci la cuptor 302265
retete culinare - Pui cu ciuperci la cuptor 302266

COMENTARII (22)

Lia_ 1

08.03.2014, 14:42

multumesc fetelor
bianca, sa-mi scrii impresii
babi

_Alina_ 1

08.03.2014, 16:55

Grozav de aromat puisorul asta.

Lavinia 1

08.03.2014, 20:12

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!