Pui cu sos Bechamel si menta

de papabundetot in Pui, 24 Aug 2013 | 821 vizualizari

 

Iarasi am avut chef mai mult de joaca decat de gatit asa ca am pregatit acest preparat cu pui,un sos bechamel cu menta si orez basmati cu seminte de in,o gramada de arome care pana la final s-au dovedit ca s-au imbinat armonios si papilele noastre gustative s-au clulcat iarasi multumite si fericite. Initial nu ma gandisem la ceva complicat dar odata intrata in bucatarie constat ca ar fi chiar o mare provocare pentru mine sa gatesc ceva strict traditional…poate de Craciun…niste sarmale..pana atunci ma mai joc :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru sos:
  • 38 gr faina
  • 100 gr unt
  • 400 ml lapte
  • menta uscata
  • nuscoara,
  • sare,
  • piper
  • Pentru pui:
  • 6 pulpe pui fara os
  • apa de flori de portocal
  • sos soia,
  • fulgi de ardei iute
  • usturoi,curry
  • Pentru garnitura:
  • Orez basmati
  • seminte de in
  • ulei de susan
  • frunze de ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos Bechamel si menta:

Sosul: Am pus intr-o tigaie pe foc untul,am adaugat apoi faina si am amestecat bine,nu am lasat faina decat cateva secunde pentru a nu isi schimba culoarea,am adaugat apoi laptele si am amestecat sa nu faca cocoloase,am adaugat la sfrasit sare,piper si nucsoara pentru ca asa am citit eu ca se face sosul bechamel,insa cand am gustat…nu m-a impresionat deloc,mi se parea fad si chiar nu am inteles de ce este atat de renumit sosul asta ca mie…nu imi spunea nimic.Recunosc si faptul ca gusturile mele nu prea seamana cu cele ale unui om obisnuit,am o gramada de mancaruri (adorate de marea majoritate pe care eu nu le pot manca ca nu imi plac) asa ca nu m-am mirat prea tare sa constat ca nu imi place nici acest sos,dar…daca tot il facusem am zis sa il fac pe gustul meu,asa ca i-am adaugat o mana buna de menta uscata si…a devenit chiar delicios.Inainte de a-l servi l-am strecurat printr-o sita pentru a elimina eventualele cocoloase si i-am pus deasupra cateva bucatele de unt ca sa nu faca crusta.

Pulpele initial le-am marinat in apa de flori de portocal,sos soia,curry usturoi si fulgii de ardei,apoi le-am pus intr-un vas de yena cu tot cu marinata si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Orezul l-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi l-am amestecat cu cateva seminte de in pentru un aspect mai placut si cu ulei de susan pentru ca ador aroma lui mai ales la orez.

Am servit orezul cu pui si sos,si pentru ca tot intrebam eu ce gust are frunza de ardei iute,am folosit la decor dar am si mancat-o  delicioasa mi s-a parut,foarte aromata o sa mai folosesc.

Pofta mare!

 

COMENTARII (13)

Denissa

Denissa 1

24.08.2013, 21:49

alilianaa

alilianaa 1

24.08.2013, 22:29

super..

Lia_

Lia_ 1

25.08.2013, 20:07

wow ce combinatii de ingrediente ametitoare ... atatea arome, n-as indrazni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!