Pui imbracat in bacon

de gaby_duceag in Pui, 29 Aug 2011 | 2631 vizualizari

 

O idee simpla dar grozava, preluata de pe un blog strain , (faza cu imbracatul in bacon), de la care nu pot pune sursa ca e privat.

 

INGREDIENTE

  • un pui
  • 2 linguri smantana grasa
  • sare
  • piper
  • 300 gr bacon fin feliat pe lung
  • rosii cherry
  • prune
  • ulei - 2 linguri
  • putin rozmarin macinat
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui imbracat in bacon:

Spalam bine puiul.
Taiem pielea de pe piept si putin de pe pulpe, nu de tot pentru ca se cracaneaza prea mult :)))))
Ungem cu smantana puiul pe toate partile.
Il condimentam cu sare si piper si-l dam la frigider pentru cel putin 3 ore.

Feliem fin baconul
Imbracam pieptul puiului in bacon cat de uniform putem.
Daca e cazul , bagam cateva scobitori pe care le vom scoate la final.
Imbraca si pulpele.

Asezam intr-o tava hartie dpentru copt asa incat sa ajunga si pentru a acoperi puiul.

Puiul il transferam in tava.
Asezam , pe langa, prune spalate si curatate si rosii cherry.

Facem un amestec din ulei, putina sare si piper , rozmarin si boia.
Stropim carnea, prunele si rosiile.
Invelim bine tava si o introducem in cuptorul preincalzit , la 185-190 grade , pentru o ora.
Desfacem hartia si mai lasam o ora. Trebuie ca puiul sa fie bine patruns si frumos rumenit.
E GROZAV DE BUN!!

 

RETETA IN IMAGINI

Pui imbracat in bacon-0
Pui imbracat in bacon-1
Pui imbracat in bacon-2

COMENTARII (28)

Pushaa

Pushaa 1

21.12.2013, 12:18

ce bine arata!!!

babi5

babi5 1

15.12.2014, 21:05

blue65

blue65 1

11.04.2015, 07:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!