Pui in crusta de mustar si sos de mustar

de Satisfyyourcravings in Pui, 14 Noi 2012 | 2538 vizualizari

 

Un preparat pentru marii amatori de mustar. Stiu ca alaturarea dintre pui si paste nu este tocmai fericita din punct de vedere nutritional, insa gustativ este mai mult decat potrivita.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe superioare de pui
  • 150 grame tagliatelle verzi (spanac)
  • 2 linguri pline cu mustar Dijon
  • o esalota
  • o lingurita otet de mere
  • o lingura de ulei
  • jumatate de lingurita de coriandru pudra
  • Sos:
  • o esalota
  • 20 grame de unt
  • 100 ml vin alb sec
  • 150 grame creme fraiche
  • o lingura cu mustar Dijon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in crusta de mustar si sos de mustar:

Se amesteca esalota tocata fin  cu mustarul, coriandrul, otetul, uleiul de masline si se asezoneaza. Se acopera bucatile de pui cu acest amestec si se pastreaza la frigider o ora. 

Dupa ce timpul de marinare a expirat, se aseaza bucatile de pui in cuptorul preincalzit la 210 grade, pe un grilaj din metal uns cu unt, pentru 45 de minute. Se intorc la jumatatea timpului. Dupa cele 45 de minute, se opreste cuptorul si se mai lasa 10 minute in cuptorul inchis. 

Pentru sos, se topeste untul, se adauga esalota si se soteaza cateva minute. Se adauga vinul si se lasa pana cand sosul scade la jumatate, apoi se adauga creme fraiche, se asezoneaza si se lasa la foc mic pana devine un sos onctuos. Se ia de pe foc si se adauga mustarul. 

Pastele se fierb confom instructiunilor de pe ambalaj. 

 

TIPS-URI

1

Puteti sa mai adaugati mustar in sos, dupa preferinte.

2

Nu este recomandat pentru cina din cauza continutului ridicat de calorii.

3

Bautura recomandata: vin alb sec

COMENTARII (26)

Sim0na

Sim0na 1

14.11.2012, 19:08

foarte bine arata!!

Rocsi

Rocsi 1

14.11.2012, 20:01

Cum arata

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24