Quiche cu ciuperci

de Brindusa in Mancaruri de legume, 1 Mai 2011 | 8777 vizualizari

 

Nu stiu de ce, dar in ultima vreme mi s-a pus pata pe tarte sarate. Adevarul e ca sunt tare bune si le poti manca in loc de mic dejun, pranz sau cina. Ba le poti lua si pachet la serviciu,

 

INGREDIENTE

Pentru crusta 

  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri de apa rece

Pentru umplutura

  • 2 oua
  • 200 g branza de burduf
  • 100 g branza de vaci
  • 200 ml smantana
  • 500 g ciuperci champignon, taiate felii groase
  • 3 catei de usturoi, feliati
  • 50 g unt
  • 1 legatura marar, tocat
  • piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu ciuperci:

Eu am folosit robotul de bucatarie, dar se poate face totul cu mana la fel de bine

In cuva robotului pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece

Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190C

Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta

Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe  fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.

Coace tarta 15 minute, nu total

In acest timp prepara umplutura: incalzeste untul intr-o tigaie si soteaza usturoiul pentru cateva minute. Adauga ciupercile si soteaza-le, pana ce se evapora tot lichidul si ele se auresc

Bate ouale, apoi amesteca smantana, branza de burduf, branza de vaci si mararul. Potriveste de piper.

Scoate coaja de tarta din cuptor, si cu grija scoate boabele de fasole si foaia de copt. Pune in ea ciupercile

Toarna amestecul de oua si branza. Daca a mai ramas coca, pune cateva fasii desupra, ca sa arate frumos

Baga la cuptor pentru 15 minute, la 180 C, sau pana ce umplutura este facuta (nu mai e moale).

Se mananca rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Frittata cu somon afumat si legume