Quiche cu ciuperci

de Brindusa in Mancaruri de legume, 1 Mai 2011 | 4324 vizualizari

 

Nu stiu de ce, dar in ultima vreme mi s-a pus pata pe tarte sarate. Adevarul e ca sunt tare bune si le poti manca in loc de mic dejun, pranz sau cina. Ba le poti lua si pachet la serviciu,

 

INGREDIENTE

Pentru crusta 

  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri de apa rece

Pentru umplutura

  • 2 oua
  • 200 g branza de burduf
  • 100 g branza de vaci
  • 200 ml smantana
  • 500 g ciuperci champignon, taiate felii groase
  • 3 catei de usturoi, feliati
  • 50 g unt
  • 1 legatura marar, tocat
  • piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu ciuperci:

Eu am folosit robotul de bucatarie, dar se poate face totul cu mana la fel de bine

In cuva robotului pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece

Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190C

Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta

Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe  fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.

Coace tarta 15 minute, nu total

In acest timp prepara umplutura: incalzeste untul intr-o tigaie si soteaza usturoiul pentru cateva minute. Adauga ciupercile si soteaza-le, pana ce se evapora tot lichidul si ele se auresc

Bate ouale, apoi amesteca smantana, branza de burduf, branza de vaci si mararul. Potriveste de piper.

Scoate coaja de tarta din cuptor, si cu grija scoate boabele de fasole si foaia de copt. Pune in ea ciupercile

Toarna amestecul de oua si branza. Daca a mai ramas coca, pune cateva fasii desupra, ca sa arate frumos

Baga la cuptor pentru 15 minute, la 180 C, sau pana ce umplutura este facuta (nu mai e moale).

Se mananca rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Quiche cu ciuperci-0
Quiche cu ciuperci-1
Quiche cu ciuperci-2
Quiche cu ciuperci-3
Quiche cu ciuperci-4
Quiche cu ciuperci-5

COMENTARII (18)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

02.05.2011, 08:43

bun bun

Rux

Rux 1

02.05.2011, 08:44

Imi place tare de tot e o combinatie foarte gustoasa

adry88

adry88 1

26.05.2011, 16:00

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!