Racituri (piftii)

de cec in Porc, 4 Ian 2011 | 8159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 3 picioruse de porc
  • - un ciolan de porc proaspat
  • - o capatana de usturoi
  • - 3-4 morcovi
  • -1 felie telina
  • -2 cepe
  • -1 pastarnac
  • -1 cartof
  • -sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri (piftii):

picioarele de porc se trec prin flacara, se înlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc
picioarele si ciolanul de porc se fierb in apa rece cu sare cat sa le acopere de 4-5 degete (sau mai corect spus le punem apa de 3 ori cantitatea carnii ex 500g carne =1,500l apa). Asta este toata cantitatea de apa, nu se mai adauga deloc. Se fierb la foc mic si se spumeaza des, ca sa ramana apa limpede.

Zarzavatul se curata, se spala; usturoiul se piseaza

Dupa ce scade pe jumatate si picioarerle sunt aproape fierte, se adauga zarzavatul

La cateva minute cartoful (pt a nu se zdrobi de tot) si se continua fierberea la un foc moderat, pina se desprinde carnea de pe oase

Cand carnea se desprinde de pe oase strecuram supa,

In supa rezultata se adauga usturoiul se lasa sa se racoreasca

curatam carnea de pe oase

si o punem in farfuri sau alte forme (eu am folosit galetusele de smantana)
se strecoara si se toarna supa peste carne
Se pastreaza la rece

Cam asa arata la final piftia pe care noi o mancam cu mamaliguta (iar sotul si cu sarmale)

luna trecuta am facut in 2 randuri, in unu din randuri am pus in tavitele in care a fost carnea tocata (ultima poza)

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri (piftii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

cec 1

05.01.2011, 21:40

incep sa ma obisnuiesc cu noua pasiune

nadina73 1

05.01.2011, 23:53

cec 1

07.01.2011, 08:45

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza cu ciolan afumat