Rulada aperitiv cu oua de prepelita

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2012 | 4539 vizualizari

 

Despre beneficiile oualor de prepelita am sa va rog sa cititi de aici:
http://reikiurban.blogspot.com/2012/05/oul-de-prepelita-alimentul-complet.html
Sunt foarte sanatoase si eu am inceput sa le folosesc, ceea ce va recomand si voua...

 

INGREDIENTE

  • 10 oua de prepelita
  • 1 morcov
  • 50 g spanac
  • 150 g sunca
  • 300 g maioneza facuta in casa
  • 5 foi gelatina
  • 6 felii sunca Praga
  • ardei rosu
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu oua de prepelita:

Foile de gelatina la inmuiem in apa.

Ouale se pun la fiert 5 minute , apoi le tinem alte 5 minute in apa rece, dupa care se pot curata cu grija.

Frunzele de spanac le punem la fiert in apa cu putina sare.

Punem si morcovul curatat la fiert.Dupa ce s-a fiert il taiem cubulete, la fel ca si ardeiul rosu.

Scurgem apa de pe galatina si o punem la topit pe bain-marie, apoi o amestecam cu maioneza si asezonam.

Adaugam in maioneza cubuletele de morcov, spanacul, ardeiul rosu, sunca taiata cubulete si amestecam incet cu grija.

O forma de chec o imbracam cu folie de plasticsi asezam in ea cele 6 felii de sunca de Praga. pe care o lasam sa atarne peste margini.

Turnam trei sferturi din compozitie in forma de chec, punem ouale de prepelita si apasam usor.Adaugam restul compozitieisi acoperim cu sunca ce atarna peste margini si cu folia de plastic.

Dam la rece de seara pina dimineata cind putem sa taiem rulada felii si sa o asezam pe platouri.

Reteta am ochit-o intr-un numar al revistei Clik si mi s-a parut foarte aspectuoasa pentru o masa festiva.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada aperitiv cu oua de prepelita 161291
retete culinare - Rulada aperitiv cu oua de prepelita 161292
retete culinare - Rulada aperitiv cu oua de prepelita 161293
retete culinare - Rulada aperitiv cu oua de prepelita 161294
retete culinare - Rulada aperitiv cu oua de prepelita 161295
retete culinare - Rulada aperitiv cu oua de prepelita 161296

COMENTARII (14)

mirela0911 1

06.05.2012, 21:48

Ce minunatie ai facut Sidy!

danemon74 1

25.08.2012, 12:11

mi se pare mie sau rulada,,CAM CURGE``este prea moale.vad ca ai folosit si branza ,pe care ai omis sa o precizezi.poate ca e buna dar arata.....scuze ca mi-am spus parerea.bafta

Sidy 1

25.08.2012, 15:46

danemon sa sti ca NU CURGE deloc rulada !!!
Daca ai fi citit are gelatina in ea , care o intareste si cred ca asta iti face tie impresia de asa ceva.
Branza nu am folosit deloc, doar maioneza, asa ca nu am omis-o...
Si daca tie nu-ti place cum arata...asta e o alta poveste. Sunt gusturi si gusturi.
Poate ne arati si noua una din numeroasele tale retete, mai reusite, decat a mea.....
Toate cele bune !Hai pa !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D