Rulada cu biscuite si nuca de cocos

de Sim0na in Prajituri, 6 Mai 2012 | 39444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 foi napolitana

Crema biscuiti:

  • 250 g zahar
  • 400 g biscuiti simpli
  • 500 ml apa

Crema cocos:

  • 250 g zahar
  • 5 linguri apa
  • 200 g unt (sau margarina)
  • 100 g nuca de cocos
  • 300 g lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu biscuite si nuca de cocos:

Biscuitii i-am pisat marunt, punandu-i intr-o punga si trecand cu sucitorul deasupra (merge si in robot). Intr-o craticioara de inox am pus la ars 250 g zahar, fara a lasa sa se innegreasca. Am stins cu 500 ml apa si am lasat pe foc pana s-a facut sirop. Am luat vasul de pe foc si am adaugat biscuitii sfaramati, amestecand bine-bine pana la omogenizare.

Cu crema formata am „uns” cele 3 foi de napolitana (pe partea cu patratele mici).

Intr-un alt vas am pus 250 g zahar si 5 linguri apa, lasand sa se topeasca zaharul. Cand s-a facut sirop, am adaugat untul si am lasat sa se topeasca. Am pus si nuca de cocos, am mai lasat cateva minute pe foc, apoi am oprit focul si am adaugat laptele praf, amestecand bine-bine pana la omogenizare.

Am intins crema fierbinte peste amestecul de bicuite, apoi am rulat foarte strans, pe lung, cele 3 foi, apoi le-am invelit intr-o folie si le-am dat la rece.

Pentru a avea o rulada mai groasa, se pot face doar din 2 foi de napolitana, respectand aceleasi cantitati la creme.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu biscuite si nuca de cocos-0
Rulada cu biscuite si nuca de cocos-1
Rulada cu biscuite si nuca de cocos-2
Rulada cu biscuite si nuca de cocos-3
Rulada cu biscuite si nuca de cocos-4
Rulada cu biscuite si nuca de cocos-5
Rulada cu biscuite si nuca de cocos-6
Rulada cu biscuite si nuca de cocos-7
Rulada cu biscuite si nuca de cocos-8

COMENTARII (56)

Sim0na

Sim0na 1

08.05.2012, 18:54

mamaieelena

Sim0na

Sim0na 1

08.05.2012, 18:54

ionela2682, foarte buna este!

Csilla87

Csilla87 1

24.07.2014, 19:34

Mersi de reteta! Am incercat-o si am reusit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!