Crema desert cu oua si zahar caramel

de LUK in Prajituri, 9 Apr 2011 | 3457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 600 ml lapte
  • 150 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra
  • o lingura de amidon
  • coaja de la o lamaie rasa pe razatoarea mica
  • un pliculet cu zahar vanilat

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema desert cu oua si zahar caramel:

  Punem zaharul tos la topit intr-o tava care poate fi folosita in cuptor.Puteti folosi o cratita sau s acaramelizati zaharul intr-un ibric si apoi sa il turnati in vasul in care facem desertul..deci caramelizam zaharul la foc mic cu grija sa nu se arda.Dupa ce s-a topit complet rotim usor tava pentru a se intinde zaharul si pe peretii vasului.Lasam deoparte.

Incalzim cuptorul la 150 de grade.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusuri le mixam spuma cu zaharul pudra si amidonul.Adaugam zaharul vanilat si laptele caldut,treptat.Albusurile le batem spuma.Incorporam compozitia de albusuri si coaja de lamaie in cea de galbenusuri .Amestecam si turnam compozitia in vasul cu zahar caramel.Punem la cuptor pentru circa 45 de minute..dupa ce e gata se lasa la racit la temperatura camerei sa se raceasca apoi se pune la frigider pentru 2-3 ore.Se serveste rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema desert cu oua si zahar caramel 97445
retete culinare - Crema desert cu oua si zahar caramel 97447
retete culinare - Crema desert cu oua si zahar caramel 97449
retete culinare - Crema desert cu oua si zahar caramel 97450
retete culinare - Crema desert cu oua si zahar caramel 97452
retete culinare - Crema desert cu oua si zahar caramel 97453

COMENTARII (30)

LUK 1

10.04.2011, 23:11

Kamy asa i zice da..cand am postat reteta ma tot gandeam daca asta o fi denumirea chit ca mai vazusem denumirea la alte fete..ca eu ii spun crema de zahar ars si la zaharul caramelizat si stins cu lapte pe care il folosesc drept crema la prajituri..si am decis sa o numesc asa ca in titlu decat s afac o eroare..eh..ideea e ca e delicioasa

MotanLaOale 1

11.04.2011, 08:54

buna buna

adry88 1

01.06.2011, 10:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S