Rulada cu gem

de Patricia Iordache in Prajituri, 5 Mar 2013 | 3264 vizualizari

 

Este prima rulada pe care o fac (reteta preluata de la Sava Laura) si mi-a iesit excelent!
Nu s-a rupt foaia, a fost extraordinara.
O voi repeta cu siguranta, insa o sa incerc si cu alte umpluturi.

 

INGREDIENTE

  • - 3 oua
  • - 5 linguri apa fierbinte
  • - 1 plic zahar vanilinat (8 gr)
  • - 100 gr. zahar tos + aprox. 25 gr (pt decor)
  • - 50 gr. amidon
  • -1 lingurita rasa de praf de copt
  • - 200-250 gr. gem de prune (reteta prevede gem de capsune, zmeura etc)
  • - 1 praf de sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si cu zaharul. Adaugam apa fierbinte si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn.

Adaugam galbenusurile, unul cate unul amestecand bine de jos in sus, dupa fiecare. 

Amidonul il amestecam cu praful de copt si il cernem deasupra compozitiei deja obtinute si omogenizam.

Tapetam cu hartie de copt o tava (eu am folosit o tava dreptunghiulara 23X33 cm) si coacem la 180 grade, aproximativ 15 minute, pana capata o culoare usor aurie.

Cand e gata, se rastoarna pe un prospop de bucatarie pe care am presarat zahar tos. Scoatem imediat hartia de copt. Daca nu folosim blatul imediat, il pastram rulat in prosop.

Ungem blatul cu gem de prune (sau de care ne place), rulam strans, cu grija si il tinem la frigider pana in momentul servirii.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu gem-0
Rulada cu gem-1
Rulada cu gem-2

COMENTARII (24)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

10.03.2013, 13:25

Draga Susu, nu am uitat sa trec faina pentru ca la acest preparat nu se foloseste faina Are amidon.

iohana

iohana 1

11.03.2013, 11:31

Dar daca nu am amidon,cu ce as putea sa-l inlocuiesc? merge si cu bicarbonat?

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

11.03.2013, 12:06

Nu stiu iohana, nu am incercat cu bicarbonat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!