Rulada cu gem de capsuni si frisca

de Miha in Prajituri, 1 Iun 2010 | 7006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • gem de capsuni
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de capsuni si frisca:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri.

Daca albusurile sunt batute atat cat trebuie galbenusurile vor ramane deasupra.

Se adauga faina si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 15 minute.

Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza. Se lasa sa se racoreasca si se unge cu un strat subtire cu gem de capsuni. Deasupra stratului de gem se pune un altul de frisca batuta, dupa care se ruleaza.

Se pune pe un platou si se da la rece pentru cateva ore, dupa care se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu gem de capsuni si frisca 35141
retete culinare - Rulada cu gem de capsuni si frisca 35142
retete culinare - Rulada cu gem de capsuni si frisca 35143
retete culinare - Rulada cu gem de capsuni si frisca 35144

COMENTARII (18)

rivka 1

01.06.2010, 20:49

Deci miha arata super! ca tot ce faci.
Intru aici sa-ti spun ca eu de fiecare data cand merg in Ro recitesc La Medeleni (o citeam cand eram mica in f vacanta de vara imi placea de atunci foarte foarte mult) si acolo tot mananca ei la mosie cataif cu frisca, de-mi lasa gura apa dar nu stiu ce si cum.
ia pune tu o reteta de cataif cu frisca te rog ca tu le stii pe toate.

Miha 1

01.06.2010, 21:18

Iote aici Rivka http://bucataras.ro/retete/851/cataif-cu-frisca.html Are Miha de toate.

Roxana 1

02.06.2010, 21:30

ooo ce fain, mai cami scapase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L