Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la Crock Pot

de AlexTeacher in Porc, 16 Iul 2015 | 1541 vizualizari

 

Nu stiu daca stiati, dar sunt fan slow cooking. Si daca pot sa fac asta cu minimum de efort si supraveghere, de ce sa nu o fac? Timpul a devenit pentru mine mult prea pretios si uneori chiar nu imi permit sa petrec vremea gatind pentru mine. Gatesc pentru altii, dar mai putin pentru mine.

Foto credit: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

    • Ceafa de porc – cca 1,3 kg
    • Carne tocata (amestec porc+vita) – 400g - 500 g
    • Cimbru – 2 lingurite
    • Piper – ½ lingurita
    • Marar – ½ legatura
    • Patrunjel – ½ legatura
    • Usturoi macinat – 1 lingurita
    • Ceapa – 1 buc
    • Vin rosu - 50 ml
    • Apa – 50 ml
    • Ulei de masline – 1 lingura
    • Sare – dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la Crock Pot:

  • Introduceti carnea tocata intr-un bol;

  • Dati ceapa pe razatoare si amestecati-o in carne;

  • Tocati mararul si patrunjelul marunt si amestecati-le si pe acestea in carne;

  • Asezonati bine carnea cu sare, piper, cimbru si usturoi macinat;

  • Cu ajutorul unui cutit, desfaceti bucata de ceafa pe jumatate (pe lungime), acoperiti-o cu un strat de folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne ca sa o mai subtiati – atentie sa nu o rupeti;

  • Puneti carnea tocata in centrul acesteia, umeziti-va degetele si intindeti-o uniform pe toata suprafata sa;

  • Rulati carnea strans si legati-o din 3cm in 3cm cu papiota culinara;

  • Taiati-o pe jumatate si introduceti ambele bucati in Crock Pot 6 L Saute;

  • Adaugati apa vinul rosu si uleiul de masline peste;

  • Porniti-l pe modul de gatire “low”si timpul de 5 ore;

  • Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, asezonati cu sare si piper;

  • Optional, o puteti sota pe plita direct in vasul de Crock Pot pentru a-i conferi o nuanta brun-aurie;

    Pofta buna !

 

 

 

COMENTARII (12)

mirela0911

mirela0911 1

17.07.2015, 12:37

Ce bine arata!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

17.07.2015, 16:20

angib

angib 1

12.08.2015, 02:01

se soteaza inainte sau dupa?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!